У ЛОВ СА СОКОЛОВИМА: Ловачка удружења направила спектакл

ВН

19. 10. 2020. у 22:53

У ЛОВ СА СОКОЛОВИМА: Ловачка удружења направила спектакл

Фото: ВН

ЈУТРО је почело бурно, чланови Друштва Соколара Србије ловили су са својим нераздвојним пријатељима небеским ловцима.

Разноврсност птица грабљивица Србије, њихов значај у природи и статус у животној заједници дошли су до правог изражаја у шумама Горице. Лову су присуствовала два Ловачка удружења – Удружење “Голуб” Велико Градиште и удружење “Фазан” Средњево. Ловачка секција из Рама спремала је ручак од дивљачи за све учеснике манифестације. Трпеза се састојала од гулаша и дивљачи спремљене под сачем.

Фото: ВН

Тачно у подне на тврђаву су ушетали витезови у својим препознатљивим оклопима и мачевима од ковсаног гвожђа. Посетиоци су имали прилику да сазнају неке занимљивости о томе ко су били и како су изгледали српски витезови. Удружењем за очување старих заната и вештина "Бели Орлови" у веселом расположењу, објашњавали су знатижељним туристима како су ковани средњовековни мачеви и зашто је комплетан оклоп средњовековног витеза вредео као педесетак најбољих грла говеда.

Фото: ВН

За витезовима у тврђаву су ушетали соколари са својим племенитим птицама, који су се придружили породици Николић одгајивачима изложбених птица грабљивица. Овој занимљивој поворци највише су се обрадовали најмлађи, али и они старији опчињени магијом средњег века, прохујалим временима и различитим цивилизацијама које су се смењивале на овим просторима.

Фото: ВН

Испред тврђаве најбоље винарије Србије представиле су своја вина, а посетиоци су радо дегустирали и давали своју оцену врсним познаваоцима најбољих сорти грожђа.

Продајна изложба привукла је и домаће винаре, али и све љубитеље “Божијег напитка” који су дошли као туристи у обилазак тврђаве.

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

Коментари (0)