ИЗ БИЈЕЉИНЕ СА ДВА ОДЛИЧЈА: Признање за суботички хор „Мироносице“

Ј.Л.

19. 10. 2020. у 17:02

ИЗ БИЈЕЉИНЕ СА ДВА ОДЛИЧЈА: Признање за суботички хор „Мироносице“

Фото: Ј.Л.

НА међународном такмичарском фестивалу "Мајске хорске свечаности", који се ове године одржао у Бијељини, Женска вокална група "Мироносице Суботица" освојила је златну медаљу у категорији "православна музика" и сребрну у категорији "женски хорови".

Фестивал се ове године одржао у специфичним околностима изазваним пандемијом вируса ковид-19, а окупио је соло певаче, хорове и вокалне ансамбле из Словеније, Пољске, Босне и Херцеговине, Аустрије, Хрватске и Србије.

Сви учесници су били у обавези да пошаљу снимке такмичарских композиција које је оцењивао петочлани жири, којим је председавала др Драгана Цицовић.

- Услов за учешће био је да снимци извођења не буду старији од 11 месеци, а ми смо одлучиле да пошаљемо немонтиране, нефризиране, "живе" снимке, јер сматрамо да су ти снимци аутентични доживљај који публика има на нашим концертима – објашњава хоровођа Ивана Госпић. - Представиле смо се композицијама "Што се боре мисли моје", "Огњиште белог орла" и сплетом српских песама за које смо награђене сребром у категорији "женски хорови", док смо за "Господи услиши", "Свјете тихи" и "Слава Богу за все" награђене златном медаљом у категорији "православна музика".

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

Коментари (0)