СТИГЛА ПРВА НАГРАДА ЗА „ЧИТАЛИЋЕ“: Параћинска Технолошка школа трећи пут најбоља на Међународној смотри читалаштва

З. РАШИЋ

18. 10. 2020. у 15:21

БЛОГ Технолошле школе из Параћину трећи пут освојио је прву награду на Међународној смотри читалаштва која се организује у Алексинцу под покровитељством општине и министарстава просвете и културе и информисања.

СТИГЛА ПРВА НАГРАДА ЗА „ЧИТАЛИЋЕ“: Параћинска Технолошка школа трећи пут најбоља на Међународној смотри читалаштва

Фото: Приватна архива

Првонаграђен је њихов блог „Путовања“ у чијем је стварању на различите начине учествовало више од 150 ученика и осам професора на челу са Зорицом Ивановић, професорком српског језика и књижевности. Oсим радова из области књижевности, он садржи и текстове из фармације, те практичне наставе за педикире, маникире и женске фризере, што су све занимања за која се школују ђаци у Технолошкој школи.

Нажалост, због епидемиолошке ситуације, завршница „Читалића“ планирана у Алексинцу није одржана, али је прва награда пројектном тиму Технолошке школе ипак стигла у Параћин .

Међународна смотра читалаштва има задатак да развија вештине читања и разумевања прочитаног, те писаног изражавања. Професорка Ивановић, која је иначе магистар филолошких наука, прошле године је са својим ђацима такође освојила прво место на „Читалићима“ за блог „Наши књижевни јунаци“, а 2018. године за блог „Вуковци“.

Осим мр Зорице Ивановић, која је „срце“ пројекта, у припреми блога који је ове године био најуспешнији учестовали су још професори Анђелка Вуковић, Милица Милетић, Каја Петровић, Валентина Милетић, Игор Ћосић, Снежана Илић и Надежда Лешјанин.

Фото: Приватна архива

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Коментари (0)

БИЛО ЈЕ ВЕЛИКО ИСКУСТВО ИГРАТИ СА ТАКВИМ МАЈСТОРОМ: Калуђеровић о Канутеу, и богатој каријери (ВИДЕО)