ПРИ КРАЈУ РАДОВИ НА БУДУЋЕМ ПЛАТОУ РАШЕ ПОПОВА: Ускор простор за културна дешавања

С.Б.М.

09. 10. 2020. у 15:30

ГЛАВНИ урбаниста Марко Стојчић најавио је да је уређење Платоа Раше Попова, који се налази између Улице 27. марта и Кнез Данилове, безмало завршено. Наредних дана посадиће се трава у посебне, веће жардињере, а ускоро следи и постављање скулптуре Раше Попова.

ПРИ КРАЈУ РАДОВИ НА БУДУЋЕМ ПЛАТОУ РАШЕ ПОПОВА: Ускор простор за културна дешавања

Фото:

 - Стабла у жардињере су посађена, расвета је постављена, клупе су ту. Преостаје да се постави и сама скулптура Раше Попова, који је недалеко одавде становао, па га се многе комшије и даље радо сећају. То и јесте била инспирација за нас када смо радили идејно решење за плато. Намера је била да се обједини оно чиме се он бавио, јер је био један од најзначајнијих књижевника за децу, али и да се оплемени простор између објеката који су можда изгубили атрактивност и колорит из периода када су грађени. Сигурни смо да ће овај простор позитивно утицати на расположење људи, јер су станари и иницирали његово уређење. Заједно смо оплеменили плато и поносни смо на то како изгледа - рекао је Стојчић.

Плато ће бити и простор за културна дешавања на отвореном, намењена деци, а атрактивности нарочито доприноси разноликост боја, што је њима посебно занимљиво, закључио је Стојчић.

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

Коментари (0)