КОВИД ЈОШ МИРУЈЕ У ПАРАЋИНУ: У болници на ковид-одељењу свега три пацијента, нико није на респиратору

З. РАШИЋ

05. 10. 2020. у 19:55

НА лечењу у ковид-одељењу Опште болнице у Параћину налазе се свега три пацијента, од којих су два позитивна на коронавирус, док се за трећег очекује резултат тестирања.

КОВИД ЈОШ МИРУЈЕ У ПАРАЋИНУ: У болници на ковид-одељењу свега три пацијента, нико није на респиратору

Фото: З. Рашић

То је најмањи број пацијената збринутих на том одељењу од почетка епидемије. Њихова клиничка слика сврстава се у лакшу, симптоми су блажи, нико није на респиратору или на неинвазивној вентилацији, тако да је епидемија корона вируса на територији општине Параћин тренутно у фази затишја, рекао је директор те болнице, др Саша Бацић.


У ковид-одељењу у Параћину, иначе Грудном одељењу, је на располагању двадесет постеља, а кад је талас заразе био у експанзији, расположивих места било је три пута више јер је у ковид-систему било и Интерно одељење.

Ситуација је охрабрујућа и у ковид-амбуланти Дома здравља. Током протекле седмице, од 28. септембра закључно са 4. октобром, обављено је укупно 113 прегледа, и то више контролних него првих.

Урађен је 71 серолошки тест и узето 16 узорака брисева који су послати на ПЦР тестирање. Сви резултати који су у међувремену стигли су негативни на коронавирус.

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

Коментари (0)