ИЗБОР ЗА ЛОЗНИЧАНИНА ЗА ПОНОС: Трка за "Бибино уздарје"

В.Митрић

28. 09. 2020. у 18:53

ИЗБОР ЗА ЛОЗНИЧАНИНА ЗА ПОНОС: Трка за Бибино уздарје

Фото В. Митрић

ТРАДИЦИОНАЛАН избор за награду и признање „Добринка Биба Мирковић личност Лознице за понос“ биће одржана вечера(уторак) у Етно селу „Сунчана река“, крај Дрине, у Бањи Ковиљачи, уз доделу признања и богат културно-уметнички програм у извођењу уметничких група и уметника из Лознице и Јадра.

Награду ју установила, пре три године, Добринка Биба Мирковић, професорка енглеског из Лознице, успешни привредни прегалац и запажен хуманиста и човекољубац, која је, у међувремену, прерано преминула. Манифестацију настављају њена деца, Ружица и Мирко и супруг Зоран –Миркача.

Ове године стигло је двадесетак предлога за ово ласкаво признање.Жири на чијем је челу Јелена Мирковић, професор, већ је сачинио ужи избор, а на завршној свечаности, која ће бити вечерас, ће прогласити добитника награде и признања.

Досадашњи добитници овог престижног уздарја су академир професор Светислав Света Божић, наш чувени композитор и маратонац хуманитарац Александар  Кикановић, који је трчећи стигао, поред осталог, до Свет Горе и Москве.

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

Коментари (0)