ЛЕКТИРА ЗА „ПРВАЧИЋЕ“: Поклони за ђаке у крупањском крају

В.Митрић

28. 09. 2020. у 18:16

ЛЕКТИРА ЗА „ПРВАЧИЋЕ“: Поклони за ђаке у крупањском крају

Фото В. Митрић

УДРУЖЕЊЕ Рађеваца у Београду , у оквиру већ традиционалне акције „ акције Лектира за ђака првака“ даровала лектором све ђаке који су тек крочили у школске клупе у крупањском крају, њих 128.

Због актуелне  епидемиолошке ситуације, дародавци нису могли лично, како то обично чине, да дарују ђачиће у завичају. Комплете књига су преузели Драган Благојевић, директор Основне школе „Боривоје Ж. Милојевић“ и Зоран Алексић, дирекрор школе  у Белој Цркви из руку Предрага Мићића, председника Удружења Рађеваца у Београду  

Уз  даровање лектира, Мићић је преко директора школа поздравио све ђаке, наставнике и учитеље и родитеље, пожелевши им, у своје име и име учесника ове акције, срећну и успешну још једну школску годину.

Ове школске 2020-2021 године у први разред је пошло укупно 128 најмлађих ученика и свима њима ће бити уручене покон Лектире Удружења Рађеваца.

-У ОШ “Боривоје Ж.Милојевић“ у Крупњу донели смо 63 лектире, и истуреним одељењима ове школе 33 лектире; у Ликодри (3) и Красави (4) као и у Брштици (4), Дворској (6), Костајнику (5), Богоштици (1), Шљивови (4), Церови (5), Лазе (1) .Посетили смо и ОШ „Жикица Ј.Шпанац“ у Белој Цркви и предали лектире за прваке у Белој Цркви (14), Завлаци(11), Врбићу (6) и Цветуљи (1)-рекао је Мићић, који се, у име Удружења, захвалио свим дародавцима.

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

Коментари (0)