СРПСКИ МЕД ЦЕНЕ КУПЦИ У ЕУ: У Лозници у току сајам пчеларских производа, изборили се за тржиште

В. Митрић

26. 09. 2020. у 08:46

СРПСКИ МЕД ЦЕНЕ КУПЦИ У ЕУ: У Лозници у току сајам пчеларских производа, изборили се за тржиште

Фото: В. Митрић

У ЛОЗНИЦИ је у току Сајам меда, који је окупио педесетак излагача из земље, Републике Српске и Федерације БиХ, који, традиционално већ, у граду на Штири, не само што представљају мед и друге производе од пчела, већ размењују знања и искуства у раду.

Лознички пчелари придржавају се највиших аршина тог посла, који важим не само за Србију и регион, већ за најразвијеније земље Европске уније. По свим критеријума ваде мед и спремају га за тржиште.

Како каже Бранко Малетић, чувени пчелар из варошице Драгинац, код Лознице, родом из Азбуковице, квалитете овдашњих произвођача меда и те како су приметили купци из Европске уније. Зато је, према његовим речима, цена меда за извоз достигла износ од 6,2 евра.

- Запакујемо мед у бурад и имамо ту цену, која је јако добра, али је, ове сезоне, мало меда, једва трећина од прошлогодишње производње – каже Малетић.

Фото: В. Митрић

– Наше је да радимо, а даће Бог да наредна сезона буде боља у овом погледу што не зависи од нас, већ од природних услова. Битно је да смо се изборили за своје место у ЕУ и да то одржавамо ваљано.

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

Коментари (0)