УРЕЂЕЊЕ ПРИВРЕДНЕ ЗОНЕ ХИСАР НАДОМАК ПРОКУПЉА: држава одобрила укупно 98 милиона динара: Биће посла за читаву Топлицу

Д. ЗЕЧЕВИЋ

22. 09. 2020. у 17:39

УРЕЂЕЊЕ ПРИВРЕДНЕ ЗОНЕ ХИСАР НАДОМАК ПРОКУПЉА: држава одобрила укупно 98 милиона динара: Биће посла за читаву Топлицу

Фото архива

МИНИСТАРСТВО привреде је одобрило 98 милиона динара за реализацију прве фазу пројекта уређења привредне зоне "Хисар" - 2,8 километара од центра Прокупља.

Градоначелник Милан Аранђеловић каже да ова фаза, за коју ће и локална самоуправа издвојити готово 20 милиона динара, подразумева инфраструктурно уређење простора који се налази поред магистралног пута који води ка Куршумлији.

- Овај комплекс заузима 16,24 хектара и први на реду су уређење приступне саобраћајнице, изградњa канализационе и водоводне мреже, те великог трафоа за напајање електричном енергијом, а ту је и инсталирање расвете - објашњава први човек Прокупља и додаје да ће будућа Привредна зона функционисати по принципу "гринфилд" инвестиције, односно да ће заинтересовани инвеститори овде имати све предуслове да граде објекте према својим потребама.

Градоначелник Аранђеловић најављује да ће радови почети већ за две седмице, а рок за њихов завршетак износи три и по месеца, односно 100 дана. За изградњу планиране инфраструктуре је задужен конзорцијум састављен од неколико фирми.

Посебну предност простора у Привредној зони на поменутој локацији представља првенствено близина магстралног пута, али и невелика удаљеност од остале три општине Топличког округа - Куршумлије, Блаца и Житорађе. Потенцијални послодавци ће, стога, моћи да рачунају на радну снагу из читаве Топлице.

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

Коментари (4)

Teodora

22.09.2020. 18:27

Ovo je odlična vest, ne samo za građane Prokuplje, već i za ceo Toplicki okrug jer će privući veliki broj investitora ali i po završetku radova će se uposliti ogroman broj ljudi, ne samo iz Prokuplje, već i iz cele okoline.