ПАРАЋИНЦИ НЕ ДАЈУ КАТАСТАР: Општинско веће током прве седнице у новом сазиву писали Републичком геодетском заводу

З. РАШИЋ

19. 09. 2020. у 11:00

ВЕЋ током прве седнице новог сазива Општинског већа, чланови владе града на Црници су разматрали допис начелника параћинске Службе за катастар непокретности Надежде Миленовић.

ПАРАЋИНЦИ  НЕ ДАЈУ КАТАСТАР: Општинско веће током прве седнице у новом сазиву писали Републичком геодетском заводу

Фото: З. Рашић

Како је наведено, а све су додатно појаснили председник Општине Владимир Милићевић и већник Дејан Шувалија, Републички геодетски завод је припремио нацрт новог Правилника о унутрашњем уређењу и систематизацији радних места у РГЗ, према којем ће се седиште Службе за катастар непокретности (СКН) за подручја Ћуприје, Параћина и Деспотовца налазити у Ћуприји.

МИНИСТАРСТВО

ЗАКЉУЧАК Општинског већа у Параћину, поводом предлога новог правилника РГЗ - осим тој републичкој институцији - прослеђен је и Министарству грађевинарства, саобраћаја и инфраструктуре, од којег се захтева да размотри примедбе и обавести их о предузетим радњама...

То значи да, новом систематизацијом, СКН у Параћину губи статус службе - иако има двоструко већи број катастарских општина од Ћуприје. Зато на Црници желе да задржи Службу катастра, сматрају да је то и у интересу грађана, па је Веће донело закључак којим се Републичком геодетском заводу упућује примедба на нацрт њиховог новог правилника.

Између осталог је наведено и то да је предвиђен број службеника у Параћину десет, а у Ћуприји 16, те да није наведен критеријум на основу којег је предложен овакав начин уређења и систематизације. Притом, површина параћинске општине је 542 квадратна километра, а оне у Ћуприји "само" 287.

КАДРОВСКЕ ПРОМЕНЕ

НОВИ сазив СО у Параћину, разрешио је директора Завичајног музеја Бранислава Јовановића, који је раније изабран за члана Општинског већа и за његовог наследника у статусу вршиоца дужности именовао Тијану Пешић. Уместо Александре Стојановић, на челу ЈП "Пословни центар" биће Бранислав Перић, а до кадровских промена је дошло на предлог СПС - коалиционог партнера СНС у новој општинској власти.

Разрешен је и начелник Општинске управе за инвестиције и одрживи развој Војислав Васић који је поднео оставку.

- Доношењем предложеног Правилника би била повређена начела ефикасности и економичности управног поступка. С обзиром на умањен број радника и предвиђену кадровску структуру, проглашење организационог седишта у Ћуприји представљао би велики губитак за параћинску општину - наведено је на крају Закључка.

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

Коментари (0)