ВИДЕО САМ ГЛАВУ, МИСЛИО САМ ДА ЈЕ ЛУТКА: Исповест пецароша из Ћуприје који је пронашао тело жене у Морави - није му први пут!

З.Глигоријевић

12. 09. 2020. у 11:32

ВИДЕО САМ ГЛАВУ, МИСЛИО САМ ДА ЈЕ ЛУТКА: Исповест пецароша из Ћуприје који је пронашао тело жене у Морави - није му први пут!

Фото З. Г.

КАЖУ да сам магнет за тела покојника. Ако будем пронашао и четврто, испунио сам бонус и нећу више да пецам. Бацам пецаљке или их поклањам полицајцима.

Овако каже В. М. (33) из Ћуприје, који је у последњих шест година пронашао три тела својих суграђана. Први је нашао 2014. године у стаји Пољопривредног добра "Добричево".

- Када сам дошао на посао са колегиницом сам ушао у једну од стаја. Видели смо главу и у почетку смо мислили да је лутка. Међутим, када смо мало боље погледали, видели смо да је реч о људској глави. Одмах сам позвао полицију. Касније сам сазнао да је реч о суграђанки С. П. (84), коју су растргли пси - каже В. М. за "Новости".

СВАКОДНЕВНО ПЕЦА НА МОРАВИ

СВАКОДНЕВНО В. М. пеца крај Мораве по сат-два, јер му је то најбољи одмор од посла, али каже да није видео тело тридесетједногодишњег младића, за кога се прича да је скочио у реку.

- Прича ми је мало сумњива, јер би тело морало негде да исплива. Али, ако и њега нађем нађем, стварно ћу да баталим пецање - одлучан је наш саговорник.

Две године касније док је на Морави пецао са једним другом наш саговорник је поред обале видео велики кабл који је био везан за дрво, а делом био у води. Интересовало га је шта је то и почео је да вуче кабл. Извукао је тело старијег мушкарца. Истог момента позвао је полицију, која је обавила увиђај. Касније је сазнао да је реч о пензионеру, старијем од 70 година, који није био у добрим односима са породицом и који је извршио самоубиство. Пре недељу дана пронашао је женски леш заглављен на шпирону, односно остацима турског моста који штрче из Мораве. Касније је сазнао да је реч о разведеној жени која је желела да оде у иностранство, али јој то није полазило за руком. Пошто није видела решење, скочила је у Мораву.

- Када сам и трећи пут позвао полицију и рекао да сам опет пронашао тело, рекли су ми да сам "таличан". У станици сам остао до пола сата иза поноћи. Не умем да опишем осећања која су ме обузимала док сам налазио те мртве људе. Најтеже ми је било када сам мртваца видео први пут. Потпуно би било другачије да сам видео неког да скаче у Мораву, јер бих имао шансе да га спасем - вели В. М.

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

Коментари (0)