КИЛОМЕТРИ ЗА МИУ: Владан Вургедија на пешачком маратону за помоћ и лечење четворогодишњакиње из Параћина

З. Глигоријевић

02. 09. 2020. у 20:00

КИЛОМЕТРИ ЗА МИУ: Владан Вургедија на пешачком маратону за помоћ и лечење четворогодишњакиње из Параћина

Фото Приватна архива

ВЛАДАН Вугделија ће у оквиру хуманитарне акције ‘’Kилометри за Миу’’ у петак, 4. септембра у 7 часова кренути на пешачки маратон од његове родне Ресавице до Параћина. Циљ акције је анимирање јавности за прикупљање помоћи за лечење његове суграђанке, четворогодишње Мие Жикић из Параћина.

Њена једина шанса да прохода је операција у Турској за коју је потребно још нешто мање од 3 милиона динара. Циљ акције је и да скрене пажњу на проблеме са којима се сусреће не само Миа, већ, нажалост, и стотине друге деце у Србији.

- Сваког дана на телевизији, а поготову на друштвеном мрежама, видимо на десетине апела за помоћ у лечењу и, нажалост, углавном се ради о болесној деци. Верујем да нема никога кога те приче нису дотакле, поготову ко макар на тренутак покуша да се стави у позицију те деце и њихових родитеља.

Замислите да од рођења живите у болници, да су вам другари лекари и медицинске сестре а не ваши вршњаци, да никад нисте ходали, потрчали, шутнули лопту, све оне ствари које ми узимамо здраво за готово – написао је Вугделија у меилу који је послао нашој редакцији и позвао хумане људе да слањем СМС поруке са текстом 608 на број 3030 симболично купе километре овог маратона.

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

Коментари (0)