OЧЕВИЦИ О ЕКСПЛОЗИЈИ У КЛАДОВУ: Јака детонација затресла цео град, чула се сирена, било је страшно! (ВИДЕО)

С.М.Ј.

23. 08. 2020. у 21:42

У ЋЕВАБЏИНИЦИ на Зеленој пијаци у Кладову вечерас су, око 20 часова, према првим незваничним подацима, експлодирале плинске боце.

OЧЕВИЦИ О ЕКСПЛОЗИЈИ У КЛАДОВУ: Јака детонација затресла цео град, чула се сирена, било је страшно! (ВИДЕО)

Фото: Принтскрин

Иако је град ових летњих дана препун туриста, а у вечерњим сатима и шетачима, права је срећа да у експлозији плинских боци није нико страдао.

Овај локал налази се у непосредној близини центра Кладова и здравствене установе на самом улазу у зелену пијацу и за сада није познато да ли је у то време радио.

Очевици наводе да се најпре видео густ црн дим који је куљао из тог правца, а затим бљесак.

- Детонација је била јака. Читаво Кладово се затресло. На град се спустио густ дим. Било је страшно. Чуле су се сирене, а затим се у размаку од пар до десетак минута зачуло још неколико детонација, једнако јаких као и прва – наводе очевици.

Без електричне енергије накратко су остали станари околних стамбених зграда, али је снабдевање електричном енергијом врло брзо успостављено.

На лице места одмах су се упутиле екипе Ватрогасно-спасилачког одељења у Кладову који гасе пожар. надлежни су одмах онемогућили приступ знатижељницима са намером да се утврди постоји ли опасност од накнадних експлозија. Према првим показатељима експлодирале су две до четири боце. Након што ватра буде угашена очекује се да истрага покаже шта је узрок овог инцидента и колика је материјална штета експлозијом плинских боца причињена и овом објекту, а евентуално и околнима.

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

Коментари (0)