ТАЧИ ПРИСВАЈА СРПСКЕ ВИНОГРАДЕ: Марко Ђурић недвосмислено објаснио да је реч о српском вину

Novosti online

23. 08. 2020. у 16:49

ДИРЕКТОР канцеларије за Косово и Метохију Марко Ђурић на свом Фејсбук профилу објавио је снимак о вину из Ораховачког виногорја.

ТАЧИ ПРИСВАЈА СРПСКЕ ВИНОГРАДЕ: Марко Ђурић недвосмислено објаснио да је реч о српском вину

Фото: Printscreen

Претходно је предсеник тзв Косова Хашим Тачи на свом Фејбуку објавио снимак присвајајући српске винограде.

- Вино из Ораховачког виногорја служило се на дворовима Немањића. Цар Душан је, по предању, чак дао да се изгради виновод од Велике Хоче до Призрена. Срби у ораховачком крају и данас, љубављу према земљи својих предака, и славећи Светог Трифуна, производе најквалитетнија вина. Најбољим грожђем диче се у Ораховцу и Великој Хочи, где виницу има и манастир Високи Дечани, а уз подршку Канцеларије за Косово и Метохију функционише и неколико приватних винарија. Метохија је била и остаће српска - написао је Ђурић.

 

 

Вино из Ораховачког виногорја служило се на дворовима Немањића. Цар Душан је, по предању, чак дао да се изгради виновод...

Posted by Марко Ђурић on Sunday, August 23, 2020

Председник тзв. Косова Хашим Тачи наставио је на Фејсбуку да објављује видео снимке како би промовисао природне лепоте Косова.

Последњи видео посветио је виноградима Ораховца, које је Тачи назвао „косовском Тосканом“.

- Благословљени смо богатством наше земље. Ови виногради у Ораховцу створени су радом, знојем и напором наших пољопривредника - поручио је Тачи.

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

Коментари (1)