КОНСТИТУИСАН ПАРЛАМЕНТ У НОВОЈ ВАРОШИ: Бранко Поповић (СНС) нови председник Скупштине, СПС у опозицији

А. Ровчанин

17. 08. 2020. у 20:35

ДОКТОР Бранко Поповић, нови је председник Скупштине општине Нова Варош, док ће његов заменик наредне четири године бити приватни предузетник Радомир Матовић.

КОНСТИТУИСАН ПАРЛАМЕНТ У НОВОЈ ВАРОШИ: Бранко Поповић (СНС) нови председник Скупштине, СПС у опозицији

Фото: А. Ровчанин

Они су кандидати са изборне листе „Александар Вучић – За нашу децу“ која је на јунским изборима у граду на падинама Златара освојила 16 одборника и има апсолутну већину у новом сазиву Скупштине општине. Функцију секретара скупштине и у наредне четири године обављаће Данијела Попадић.

У клупама Скупштине општине Нова Варош је 27 одборничких места, а своје представнике имаће укупно шест изборних листа. Опозицију током наредне четири године чиниће Социјалистичка партија Србије и ГГ „Димитрије Пауновић – Опстанак – Зато што можемо боље“ који имају по четири одборника, а по једног ГГ „За бољу Нову Варош, Никола Јелић“, Здрава Србија Милана Стаматовића и изборна листа под називом „Српска народна партија – Душан Матовић“.

Нови председник Скупштине општине Бранко Поповић је рекао да ће већ наредних дана бити заказана нова седница, на којој ће бити изабрани остали извршни органи власти, председник општине, заменик председника општине, као и чланови општинског већа, али нека стална и посебна радна тела.

Фото: А. Ровчанин

- Што се тиче опозиције, њени послови и јесу да критикује власт, наш циљ и задатак владајуће коалиције да оствари програм који је изнет пред грађанима у предизборном периоду, и тај програм је добио већину гласова наших грађана, преко 50% листа „Александар Вучић за нашу децу“ добила у Новој Вароши. Имамо једну већину од 16 одборника, 11 одборника опозиције уважавамо све њихове сугестије, предлоге, питања и да их наравно уградимо у нека наша решења, како би побољшали квалитет живота наших суграђана - истакао је Бранко Поповић.

Због епидемије короне, конститутивна седница новог сазива Скупштине општине Нова Варош одржана је данас у великој сали Дома културе.

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

Коментари (0)