ДО ПОСЛА ЗА 30 ДИНАРА: У Новом Саду у пуном јеку јубиларна НС бајк сезона

З. Грумић

субота, 15. 08. 2020. у 11:47

ДО ПОСЛА ЗА 30 ДИНАРА: У Новом Саду у пуном јеку јубиларна НС бајк сезона

Фото: З. Г.

СВЕ више је Новосађана који се опредељују да, кад год су у прилици, уместо аутомобила за вожњу по граду у овим летњим данима користе бицикл, што им у једну руку штеди новац и живце због тешког проналажења паркинг места а у другу је превоз на два точка здравији од сталног седења за воланом.

Афирмисању вожње бициклом у Новом Саду умногоме је допринело ЈКП "Паркинг сервис", које је у мају отворило своју десету, јубиларну сезону "НС бајк" у оквиру које је грађанима на располагању укупно 130 двоточкаша на свих 15 бициклистичких станица, равномерно распоређених по граду.

- Услови изнајмљивања су непромењени у односу на лањске, а забележили смо око 150 нових сезонских претплатника - каже за "Новости" Радован Јекнић, руководилац Службе за односе с јавношћу при том ЈКП, напомиљући да до сада имају укупно око 6.000 "НС бајк" претплатника. После девет година рада "НС бајка" констатовали смо, на основу неких наших истраживања и анализа, да је та наша акција подстакла многе суграђане да више користе и своје бицикле него што су то чинили раније. Због тога смо, на више локација у разним деловима града, поставили укупно око 1.000 посебних држача за бицикле, како би грађани могли да их "паркирају", односно оставе уредно, безбедно и сигурно, док не обаве неки посао.

Регистровани корисник има могућност да изнајми бицикл по цени од 30 динара за сат времена, што значи да за тај минимални износ може да се превезе на посао и с посла, на пример од Новог насеља до центра града.

ИЗНАЈМЉИВАЊЕ НОН-СТОП

КОРИСНИЦИ "НС бајк" могу да се региструју на благајни Предузећа у Улици Филипа Вишњића 47, радним данима и суботом од девет до 19 часова. - Регистрација подразумева израду чиповане корисничке картице по цени од 600 динара.

Јекнић подсећа да су све станице аутоматизоване, што значи да је изнајмљивање бицикала омогућено 24 сата дневно, као и да су опремљене видео надзором.

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

Коментари (0)