МНОГО ТУРИСТА – МНОГО И СМЕЋА: Чувари Власине не дозвољавају загађење

Д. РИСТИЋ

четвртак, 13. 08. 2020. у 16:43

МНОГО ТУРИСТА – МНОГО И СМЕЋА: Чувари Власине не дозвољавају загађење

Фото Чувари Власине

ТОКОМ актуелне летње сезоне, Власинско језеро је посећено као никада до сада, а многобројни туристи остављају за собом и веће количине смећа.

Чиста и готово нетакнута природа Власинског језера примамила је огроман број туриста који су ове године, уместо морских дестинација, одлучили да одмор проведу на овом бисеру природе југа Србије.

Ниска еколошка свест наших људи оставља своје ружно лице; када туристи оду, за њима остаје много смећа. Ипак, љубитељи природе нису обесхрабрени па су решили да Власину по сваку цену поштеде загађења.

Недавно основано Удружење "Чувари Власине" којег чине љубитељи природе и ентузијасти, најавило је акцију чишћења приобаља језера. Овог викенда, они су позвали све којима је Власина у срцу, да се придруже акцији чишћења дела Великог залива и Великог острва (Дуги дел). Добродошли су сви љубитељи Власине, поручују из овог удружења.

Веома значајна чињеница је да удружење чине углавном млађи људи који знају да осим нас самих, нема никога ко ће да сачува природу којом смо окружени.

Своју прву акцију чишћења Власине удружење је реализовало 5. јуна, симболично, на Међународни дан заштите животне средине. То је само почетак, поручују "Чувари Власине" и додају: "Ако научите своју децу да воле и чувају природу, довољан сте допринос дали нашој планети".

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

Коментари (0)