ОД 124 – ЈЕДНА ПОЗИТИВАН: Ево каква је ситуација са короном у Чачку

В. И.

четвртак, 13. 08. 2020. у 16:46

ОД 124 – ЈЕДНА ПОЗИТИВАН: Ево каква је ситуација са короном у Чачку

Фото: Депоситпхото

СЕДАМДЕСЕТПЕТОГОИШЊА Г. Т. из Чачка преминула је у чачанској болници од последица заразе корона вирусом.

У протекла 24 сата (пресек од четвртка у подне) у Општу болницу у Чачку примљена су два пацијента,  а њих десет отпуштено је кући, док је од 124 пристигла резултата тек један био позитиван. Видно смањен пад броја прегледа евидентиран је у свим ковид амбулантама.

Уколико не буде изненађујућих погоршања епидемиолошке ситуације, већ током следеће седмице чачанска болница ће се полако вратити нормалном функционисању. Сходно броју пацијената, ковид одељење биће само инфективно - рекао је командант Штаба за ванредне ситуације у Чачку градоначелник Милун Тодоровић, истакавши да је е повољној епидемиолошкој слици у Чачку највише допринела дисциплина грађана и њихово одговорно понашање.

Комунална полиција свакодневно је на терену и контролише спровођење мера за сузбијање вируса, а свим прекршиоцима пишу се кривичне пријаве, међу којима је и правно лице у чијем власништу се налази базен у Овчар Бањи.

- Апелујем на младе људе који се окупљају махом на сеоском простору, на приватним журкама, да уколико не могу да се суздрже, бар њихова окупљања нека буду на отвореном простору уз прописану дистанцу – казао је Тодоровић.

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

Коментари (0)