ЗА ЦРКВУ НЕ ВАЖЕ ПРОТИВЕПИДЕМИОЛОШКЕ МЕРЕ: Код Лесковца служили литургију, надлежни поднели пријаву

И. М.

10. 08. 2020. у 13:55

У ХРАМУ посвећеном Преподобној мученици Параскеви – Римљанки, у селу Рудару код Лесковца, минуле суботе је литургију служио епископ нишки Арсеније у присуству великог броја верника и саслужење нишког и лесковачког свештенства.

ЗА ЦРКВУ НЕ ВАЖЕ ПРОТИВЕПИДЕМИОЛОШКЕ МЕРЕ: Код Лесковца служили литургију, надлежни поднели пријаву

Фото: Православна епархија нишка

То је учињено упркос забранама окупљања и препорученим противепидемиолошким мерама које је донео градски Штаб за ванредне ситуације.

Ово је први пут да је владика нишки служио литургију у храму који важи за најстарији у лесковачком крају и то баш у данима великог ризика за ширење опаког вируса од којег је, само у последње две недеље, оболело 140 људи, док је на територији Лесковца на снази ванредна ситуација пуних месец дана.

Надлежна инспекција је ово грубо кршење прописа, од стране владике, свештеника и верника, у време епидемије вируса пријавила лесковачком Штабу за ванредне сутуације чије су мере заправо прекршене. Оне се односе на обавезно ношење заштитних маски и забрану окупљања већег броја од пет људи, поштовање дистанце од најмање 1,5 метара као и на забрану одржавања било каквих манифестација и свечаности у време трајања ванредне ситуације.

Она је, у понедељак, продужена за још две недеље и трајаће до 24. августа, док је оцењено да је епидемиолошка ситуација прешла из неповољне у несигурну.

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

Коментари (2)

Wertz

11.08.2020. 10:00

Дакле, опет вам је проблем пар стотина верника у некој цркви, док пар десетина хиљада гологузих на гомили нпр. на Ади или на Штранду није никакав проблем???