РЕЛАКСИРАНЕ МЕРЕ У ПРИБОЈУ: Кафићима са баштом продужено радно време до поноћи, отварају се базени

А. Ровчанин

среда, 05. 08. 2020. у 15:09

РЕЛАКСИРАНЕ МЕРЕ У ПРИБОЈУ: Кафићима са баштом продужено радно време до поноћи, отварају се базени

Фото: А. Ровчанин

ПРЕМА одлуци Штаба за ванредне ситуације у Прибоју, радно време угоститељских објеката који имају летњу башту продужено је са 22 часа до поноћи. Такође, од четвртка ће поново бити отворени базени.

Епидемиолошка ситуација у граду на Лиму  је  значајно повољнија него пре четири недеље када је 6.јула  уведена ванредна ситуација оцењено је на седници Општинског Штаба за ванредне ситуације одржаној у среду.  

- За разлику од претходних недеља, у последњој седмици смањен је број прегледа у ковид амбуланти Дома здравља са 80 и 50 на око 20 дневно, и то са лаганом тенденцијом даљег смањења. Број прегледа у ковид амбуланти такође се смањује и број хоспитализованих пацијената у изолационим блоковима Опште болнице, где последњих дана има у просеку око 20 пацијената са лакшом клиничком сликом.

На основу нешто повољније епидемиолошке ситуације Штаб за ванредне ситуације донео је и две мере ублажавања ранијих наредби, дозвољава се се рад базена на отвореном и продужава рад угоститељских објеката са баштама до 24 сата – казао је председник општине и комадант Штаба за ванредне ситуације у Прибоју Лазар Рвовић.

Фото: А. Ровчанин

Штаб је донео и закључак да се  са мерама ублажавања, појача инспекцијски надзор примене заштитних  мера, придржавања радног времена, ношења заштитних  маски и поштовања физичке дистанце.

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

Коментари (0)