СТОП КАФИЛЕРИЈИ: Састанак градоначелника Зрењанина са компанијом Прекон

Б. Грујић

среда, 05. 08. 2020. у 14:32

СТОП КАФИЛЕРИЈИ: Састанак градоначелника Зрењанина са компанијом Прекон

Фото: Град Зрењанин

НЕПРИЈАТНИ мириси из погона за прераду животињских остатака, компаније " Прекон" у Зрењанину, који већ недељама уназад, због појачаног интензитета, иритирају грађане, били су повод иницијативе градоначелника Чедомира Јањића, за састанак са директором "Прекона" Славком Поповићем и правним тимом компаније "Матијевић", а разговору су присуствовали и градски инспектор за заштиту животне средине Драгана Адамовић и Ненад Петровић заменик начелника Одељења инспекција Градске управе.

Уз напомену да је до сада било неколико покушаја да се са власником компаније договори уградња опреме која би спречила ширење непријатних мириса, градоначелник је нагласио да ти разговори очигледно нису довели до решавања проблема који већ тридесет година мучи Зрењанинце.

- Управо зато сам данас заказао овај састанак како би заједно сагледали све аспекте и преузели решавање тог проблема - рекао је Јањић упутивши захтев да све надлежне службе, у сврху заштите грађана, појачају контролу и изврше инспекцијске послове по свакој пријави грађана, а  све у складу са правилницима и законом.

Фото: Ненад Блажин

ГРАЂАНИ ОПРАВДАНО ПРОТЕСТУЈУ

Руководство града дало је пуну подршку суграђанима уз уверење да ће дугогодишњи проблем смрада бити решен у најкраћем временском периоду, јер су сви рокови одавно прошли.

ИЗМЕШТАЊЕ ИЗВЕСНО

Једно од решења вишедеценијског проблема.Зрењанинаца, који кубуре и са исправном водом за пиће већ 16 година, је измештање фабрике за прераду животињских остатака, ван уже територије града.

ИНТЕНЗИВНО РАДИМО НА ИЗНАЛАЖЕЊУ РЕШЕЊА

- Већ радимо на потенцијалним решењима и чим будемо имали готове предлоге, који морају бити реални, прво ћу обавити разговор са грађанима и уколико нађемо прихватиљв предлог, изаћи ћемо пред власника "Прекона" - истакао је Чедомир Јањић.

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

Коментари (0)