НОВА ЖРТВА КОРОНЕ У КИКИНДИ: Преминула жена од 59 година

Р. Шегрт

04. 08. 2020. у 16:16

НОВА ЖРТВА КОРОНЕ У КИКИНДИ: Преминула жена од 59 година

Фото: Р. Шегрт

ПОСЛЕ десет дана лечења и борбе са корона вирусом уз подршку респиратора у ноћи између понедељка и уторка у Општој болници у Кикинди преминула је жена од 59 година.

Осим овог, она је имала и друга тешка хронична обољења, дијабетес и лоше крвне судове, а раније је преживела и шлог, изјавио је директор болнице др Мирко Стојисављевић.

- Нажалост пре два дана њено стање се погрошало, бубрези су почели да отказују и исход за ту релативно младу пацијенткињу је био фаталан- објаснио је Стојисављевић.

У овој болници тренутно се од заразе корона вирусом лечи 28 позитивних пацијената, међу којима је најмлађа 18-годишња девојка.

- Она је доживела саобраћајну незгод и оперисана је због прелома бутне кости. Има и упалу плућа, а тестом је утврђено да је позитивна. Њено стање је стабилно, упала се смирује и она ће вероватно, ускоро бити отпуштена на кућно лечење – прецизирао је др Стојисављевић.

Остали пацијенти који су хоспитализовани у кикиндској Општој болници старију су од 60, а најстарији има 84 године. Број грађана који се са симптомима корона вируса јавља у амбуланту болнице се не смањује. Дневно се прегледа од 10 до 16 пацијената, па је епидемиолошка ситуација у овом граду још увек неповољна. Због тога не раде отворени базени, отказане су све јавне културне, спортске и друге манифестације.

ПРЕМИНУЛИ

Од последица ковида 19 од марта је преминуло седморо Кикинђана, који су живели у овом граду. У кикиндској болници преминула је и жена која је рођена у овом граду, али је имала словеначко осигурање. У Кикинди је сахрањен и државни секретар Бранислав Блажић, који је живео у Београду, где је и умро од заразе корона вирусом. Сви преминули имали су више од 60 година.

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

Коментари (0)