У ЈОШ ЈЕДНОЈ ОПШТИНИ ВАНРЕДНА СИТУАЦИЈА: На снази оштре мере, ево шта је забрањено од сада

Новости онлине

04. 08. 2020. у 14:09

У ЈОШ ЈЕДНОЈ ОПШТИНИ ВАНРЕДНА СИТУАЦИЈА: На снази оштре мере, ево шта је забрањено од сада

Фото: Н. Фифић

У ОПШТИНИ Сремски Карловци данас је проглашена ванредна ситуација због епидемије корона вируса и неопходности спровођења оперативних мера заштите, одлучено је на седници Општинског штаба за ванредне ситуације.

Од вируса корона у општини Сремски Карловци закључно са 03. августом оболело је укупно 43 грађана. Тренутно постоје 22 активна случајева.

Како је објављено је на сајту општине, стање је на снази од данас, 4. августа. Забрањена су окупљања на јавном месту, где је више од 10 људи у затвореном и на отвореном. Забрањује се коришћење отворених и затворених базена, спа и велнес центара, организовање спортских и других забавних манифестација, ограничено је радног времена угоститељских објеката, обавезно ношење маски...

До окончања ванредне ситуације за све посетиоце затварају се локације - Видиковац, Дворска башта, излетиште Стражилово и острва и плажа на Дунаву.

- Обавезује се сремскокарловачка општина да ће сносити плаћање трошкова сахране и сахрањивања грађана Сремских Карловаца, код којих је утврђено да је смрт проузрокована вирусом ковид 19 - стоји између осталог у наредби Општинског штаба за ванредне ситуације.

(Курир)

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

Коментари (0)