МАЊЕ ПАЦИЈЕНАТА У БОЛНИЦИМА У ВРАЊУ: Недисциплина забрињава лекаре

Ј.С.

04. 08. 2020. у 08:36

У ЧЕТИРИ врањске ковид болнице тренутно се од коронавируса лечи 110 људи, од чега ковид позитивних 35.

МАЊЕ ПАЦИЈЕНАТА У БОЛНИЦИМА У ВРАЊУ: Недисциплина забрињава лекаре

Ј.Ћосин

Међу хоспитализованима нема деце. Преполовљен је и број пацијената у ковид амбуланти. Ипак ове бројке нису нешто што лекаре чини оптимистичним, јер како каже директорка врањског Здравственог центра др Љиљана Антић евидентно се не поштују мере превенције.

- Тачно је да је мање пацијената, у овом тренутку је 110 њих у болницама, али ја бих подсетила да је тај број пао на 35 па су се људи опустили и дошло је до повећања броја оболелих – каже др Антић.

Она додаје да запослени у ковид систему неуморно раде, али са друге стране забрињава опуштеност људи и непоштовање мера.

- Препуна излетишта, купалишта и базени без поштовања мера превенције забрињавају. Људи и по граду не носе маске. Викенд за нама је показао да су се људи опустили, а ја мислим да нема места за претерани оптимизам – каже др Антић.

Директорка Здравственог центра додаје да је приметан пораст броја пацијената из општина Прешево и Бујановац, али да се знатно не смањује ни број оболелих из Врања.

Кад су ове две општине на југу Србије у питању, јавља се још један проблем, а то је да се људи лече по приватним ординацијама, а онда се у државне установе јављау са тешким облицима бронхопнеумоније.

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

Коментари (0)