ОД ПОЧЕТКА ЕПИДЕМИЈЕ ИНФИЦИРАНО 384 ЉУДИ: За недељу дана у Севернобачком округу од короне оболело 63 људи

Ј. Л.

03. 08. 2020. у 15:04

ОД ПОЧЕТКА ЕПИДЕМИЈЕ ИНФИЦИРАНО 384 ЉУДИ: За недељу дана у Севернобачком округу од короне оболело 63 људи

Фото: Новости архива

ПРЕМА извештају Завода за јавно здравље Суботица од почетка епидемије до понедељка у Севернобачком округу регистровано је укупно 384 пацијента оболела од вируса ковид 19, од којих је 310 из Суботице.

Од почетка епидемије  у Суботици је забележано 12, а у Бачкој Тополи два смртна исхода која се могу довести у везу са овим обољењем. 

Према подацима Опште болнице у Суботици, током викенда (од петка до понедељка) у Ковид респираторној амбуланти  болнице обављено је 65 прегледа, а 25 пацијената задржано је на болничком лечењу. У истом периоду, у Ковид делу болнице умрло је пет пацијената са територије Севернобачког округа - четворо из Суботице (три пацијенткиње старости 94, 87 и 84 године, док је пацијент мушког пола старости 71 годину), и један пацијент мушког пола старости 76 година из Бачке Тополе.

На даље кућно лечење и изолацију отпуштено је током викенда укупно 18 пацијенатa. Тренутно се на болничком лечењу у Ковид делу болнице (Ковид инфективно одељење,Ковид центар, Ковид јединица интензивног лечења) налази укупно 94 пацијената.

- Тренутна епидемиолошка ситуација обољења ковид-19 се и даље оцењује као неповољна, и зато апелујемо на грађане да се понашају одговорно и да се стриктно придржавају свих мера предострожности и упутстава надлежних епидемиолошких служби – поручују у Градском штабу за ванредне ситуације.

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

Коментари (0)