ЗА ЈОШ БРЖУ ПОМОЋ ГРАЂАНИМА: Завршена приступна саобраћајница ка болничком комплексу у Краљеву

Г. Ћ.

02. 08. 2020. у 14:20

ЗА ЈОШ БРЖУ ПОМОЋ ГРАЂАНИМА: Завршена приступна саобраћајница ка болничком комплексу у Краљеву

Фото: Г. Шљивић

ПОСЛЕ вишемесечног кашњења због нерешених имовинско-правних односа и бирократских перипетија, коначно је завршена потпуно нова приступна саобраћајницa из Улице војводе Путника у центру Краљева према болничком комплексу – Дому здравља и Општој болници "Студеница", што ће на првом месту омогућити бржи и безбеднији приступ Служби хитне помоћи.

- Овај значајан пројекат финансиран је из градског буџета преко овдашњег Јавног предузећа за уређење грађевинског земљишта, а вредност свих радова износила је око 15 милиона динара. Да су неке ствари на време решене и регулисане, нарочито око лица која су морала да буду пресељена на другу локацију, радови би били окончани још прошле године – каже Мирко Вуковић, директор ЈКП "Путеви" из Краљева.

Овом саобраћајницом, као истичу у краљевачком Дому здравља и Општој болници, уз лакши прилаз Хитној служби, решиће се и вишедеценијски саобраћајни колапс који је због великих застоја често могао да доведе и до нежељених ефеката за пацијенте заглављене у гужви.

Како сазнајемо, уз нову саобраћајницу, као и проширење прилаза болничком комплексу из Југ Богданове улице, у наредном периоду предвиђено је и решавање проблема паркирања у болничком кругу.

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

Коментари (0)