НОВИ САД И ПЕТЕРБУРГ СВЕ БЛИЖИ: Вучевић разговарао са руским амбасадором

Танјуг

31. 07. 2020. у 13:56

НОВИ САД И ПЕТЕРБУРГ СВЕ БЛИЖИ: Вучевић разговарао са руским амбасадором

Милош Вучевић и Александар Боцан ХарченкоФото Танјуг

Градоначелник Новог Сада Милош Вучевић састао се данас у Београду са амбасадором Руске Федерације Александром Боцан Харченком, са којим је разговарао о успостављању ближе сарадње између Новог Сада и администрације Петроградског округа Санкт Петербурга.

Иначе, градоначелник Вучевић, крајем маја прошле године, састао се са руководством Петроградског рејона, једним од најзначајнијих историјских и културних рејона у целој Русији, али и значајним привредним центром, и тада разговарао о перспективама економске сарадње, погодностима за инвестирање у Новом Саду и сарадњи у ИТ сектору.

Како је наглашено приликом данашњег сусрета, циљ је да се интензивира сарадња Новог Сада и Петроградског рејона, између осталог у областима привреде, туризма, образовања и културе.

Вучевић је презентовао амбасадору све могућности Новог Сада као Европске престонице културе, али и друге потенцијале који могу допринети плодотворним односима, наводи се у саопштењу Града Новог Сада.

Вучевић је истакао да Нови Сад много полаже на сарадњу са руским градовима, а као добар пример за то навео је Нижњи Новгород који је град побратим.

На састанку је оцењено да, поред традиционално добрих односа два народа, снажних дипломатских и политичких веза између Србије и Руске федерације, компанија "НИС - Гаспромњефт" представља значајну карику у повезивању Града Новог Сада и Петроградског округа Санкт Петербурга.

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

Коментари (0)