СЛАБО ПОШТОВАЊЕ МЕРА У КРАЉЕВУ: Пуне баште кафића, а више од 1.000 нових случајева вируса корона од 17. јуна

Г.Ћ.

27. 07. 2020. у 12:57

У ДРУГОМ налету Ковид 19 од 17. јуна у Краљеву је званично потврђено више од 1.000 нових случајева инфекције и чак 22 преминулих.

СЛАБО ПОШТОВАЊЕ МЕРА У КРАЉЕВУ: Пуне баште кафића, а више од 1.000 нових случајева вируса корона од 17. јуна

Фото: Г. Шљивић

Ни ови подаци, међутим, као да нису довољна опомена једном броју неодрговорниих Краљевчана да поштују епидемиолошке мере и препоруке медицинских стручњака у циљу спречавања ширења заразе корона вирусом.

Један од очигледних примера ове констатације је у летњим баштама кафића и других угоститељских објеката у центру града где само мали број гостију држи обавезану социјалну дистанцу и размак од бар два метра између столова. То се најбоље видело минулог викенда, али и у понедељак ујутро у време паузе за доручак у већини јавних предузећа и установа.

- Иако су за столом две или три столице, привуче се још толико. Има чак и састављања столова, а када такве госте опоменем они су у највећем броју случајева дрски и безобразни. Ми поштујемо све прописане мере, али се и трудимо да не улазимо у расправу са бахатим гостима – каже конобар једног популарног кафића у строгом центру града.

Одлуком Кризног штаба рад летњих башти угоститељских објеката најпре је ограничен до 20 сати, али је потом продужен до 23. Ова одлука (о)првдана је великим падом промета кафића који би могао да доведе до затварања локала и отпуштања радника.

- Све је то у реду, али мере морају да се поштују, иначе се вируса никада нећемо решити – коментаришу двојица старијих Краљевчана док на безбедном растојању испијају јутарњу кафу у центру града.

– И гости и газде се праве наивни, ови први под девизом „неће мене корона“ хоће да истерају своје, а овим другима је важно да им је башта локала пуна. И тако све док их инспекција не удари по џепу. А, неки се ни тада не дозову памети…

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

Коментари (2)

Goran

28.07.2020. 12:39

Zašto ne kažete kako jeste POTPUNO NEPOŠTOVANJE MERA OD MLAĐE POPULACIJE, NARGILA BAR PUN, NA ŠETALIŠTU U SVAKOM KAFEU GUŽVA KAO NA SVADBAMA PO PET ŠEST OSOBA ZA JEDNIM STOLOM , SEPAREOM , ZA MASKE NIKO OD NJIH NIJE NI ČUO A I ČUDE SE ŠTA TO KONOBARI NOSE OKO VRATA NIKO NA USTIMA. OVO JE GRAD BEZ PRETSEDNIKA BEZ RUKOVODSTVA BEZ POLICIJA , BEZ MOZGA...