ПРЕТИ ЈОЈ КРИВИЧНА ПРИЈАВА: Сумња се да је запослена заразила кориснике Установе за одрасле и старије у Лесковцу

И. М.

24. 07. 2020. у 19:45

МИНИСТАР за рад, запошљавање, борачка и социјална питања Зоран Ђорђевић наложио је да се покрене дисциплински поступак и кривична пријава против запослене за коју постоји основана сумња да је, несавесним радом у служби, довела у опасност од заражавања кориснике и запослене у Установи за одрасле и старије у Лесковцу.

ПРЕТИ ЈОЈ КРИВИЧНА ПРИЈАВА: Сумња се да је запослена заразила кориснике Установе за одрасле и старије у Лесковцу

Фото: И. Митић

У саопштењу министартсва се наводи да запослена није пријавила да је била у контакту са особом која је заражена вирисом корона и да је долазила на посао, а да је цео случај пријавила директору установе тек по налогу епидемиолога да се тестира и изолује.

У Установи за одрасле и старије у Лесковцу на вирус корона позитивна су 43 корисника и четири запослена, а како се наводи у саопштењу, они немају симптоме и у стабилном су стању.

С обзиром на то ти корисници се налазе у посебном делу установе који је опредељен за њих и има издвојен улаз на који долазе лекари.

Министарство је саопштило и то да Установа за одрасле и старије у Лесковцу има 170 корисника и 99 запослених. У четвртак су брисеви за тестирање на инфекцију вирусом корона узети од 92 корисника и 71 запосленог, а данашњи резултати су показали да су позитивна 43 корисника и четири запослена. У установи је проглашена епидемија, а лесковачки Завод за јавно здравље је наложио посебне мере ради сузбијања ширења вируса.

ПРЕМИНУЛА ДВА КОРИСНИКА

У среду су у лесковачкој Ковид болници, због сумње на инфекцију, хоспитализоване четири, а у четвртак још један корисник ове установе. По пријему су сви су били у стабилном стању. Међутим, код две непокретне особе са придруженим болестима, старим око 90 година, стање се погоршало и оне су преминуле. Обе су имале обострану упалу плућа и температуру.

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

Коментари (0)