КИКИНДА ДОДАТНО ПООШТРИЛА МЕРЕ: Дозвољено окупљање само до 10 људи чак и на верским обредима

Р. Ш.

17. 07. 2020. у 15:10

КИКИНДА ДОДАТНО ПООШТРИЛА МЕРЕ: Дозвољено окупљање само до 10 људи чак и на верским обредима

Фото: Рада Шегрт

ПОШТО се број оболелих од КОВИДА 19 повећава из дана у дан па их је у Кикинди сада 45, а у самоизолацији је 80 грађана, градски Штаб за ванредне ситуације је ове недеље три пута пооштравао мере кретања како би се спречило ширење заразе.

Тако је од петка, 17. јула, и у затвореном и на отворнеом простору, на свим скуповима, забрањено окупљање више од 10 људи. Ово ограничење односи се на све врсте прослава, на музичке, забавне и културне манифестације, политичке скупове, спортске догађаје уз присуство публике, али и на верске обреде.

- Током боравка на јавном месту, у отвореном и затвореном простору, између особа мора да постоји растојање од најмање метар и по, односно на свака четири квадратна метра може да буде једна особа. На свим јавним местима у затвореном простору обавезне су заштитне маске. Родитељи малолетне или деце са посебним потребама и стартељи дужни су да се побрину да деца носе маске – саопштио је Градски штаб за ванредне ситуације.

Ношење заштитних маски обавезно је на пијацама, па је ЈП „Кикинда“ наложено да организује спровођење наложених мера.

Штаб за ванредне ситуације најпре је у уторак забранио, па већ наредног дана дозволио рад тератана и фитнес клубова, али тако да само две особе могу истовремено да вежбају, уз поштовање физичке дистанце и хигијенских мера. 

Штаб за ванредне ситуације у Кикинди најавио је да ће инспекције обуставити рад свих објеката за које се утврди да не поштују прописане мере.

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

Коментари (0)