ЈОШ ДВА ГРАДА ПРОГЛАСИЛА ВАНРЕДНУ СИТУАЦИЈУ: Комунална инспекција и полиција контролисаће поштовање мера

Новости онлине

17. 07. 2020. у 13:48

ЈОШ ДВА ГРАДА ПРОГЛАСИЛА ВАНРЕДНУ СИТУАЦИЈУ: Комунална инспекција и полиција контролисаће поштовање мера

Фото: Н. Живановић

ВАНРЕДНА ситуација данас је проглашена на територији Смедерева и Бујановца.

НАКОН седнице градског кризног штаба и на препоруку епидемиолога из Завода за јавно здравље Пожаревац, у Смедереву је проглашена вандренда ситуација. Између осталог, то подразумева и забрану окупљања више од пет лица на отвореном и затвореном простору, уз обавезу ношења заштитних маски.

Кафићи и ресторани који немају баште радиће до 21 сат, а угоститељски објекти са баштама до 23 сата, потврдила је комадант кризног штаба, градоначелница др Јасна Аврамовић. Такође је додала, да ситуација није алармантна и да је под контролом.

Према последњим подацима, у Смедереву је од почетка епидемије, регистрован укупно 291 позитиван случај.

У смедеревској Општој болници "Свети Лука", смештено је 175 пацијената. Вирус је потврђен код њих 70. На респираторима се налази 12 особа.

Већина пацијената је из других градова. У ковид амбуланту Дома здравља, дневно се на преглед јави и до 150 грађана Смедерева.

Ванредна ситуација и у Бујановцу

И у Бујановцу је проглашена ванредна ситуација. Забрањено је окупљање више од пет лица на отвореном и затвореном простору, обавезне су заштитне маске.

Кафићи и ресторани који немају баште радиће до 21 сат, а угоститељски објекти са баштама до 23 сата, рекао је за РТС заменик команданта Штаба за ванредне ситуације Стојанча Арсић.

Комунална инспекција и полиција контролисаће поштовање мера.

(РТС)

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

Коментари (0)