НОВЕ МЕРЕ: Штаб за ванредне ситуације у Кикинди донео низ забрана

Р. Шегрт

14. 07. 2020. у 18:53

НОВЕ МЕРЕ: Штаб за ванредне ситуације у Кикинди донео низ забрана

Фото: Р. Шегрт

РАДИ спречавања ширења заразне болести цовид 19 Штаб за ванредне ситуације у Кикинди донео је низ ограничења.

Од среде, 15 јула, обуставља рад отворених базена у граду и у Банатском Великом Селу, забрањује се рад теретана и фитнес клубова, као и одржавање концерата, прослава, даћа и других окупљања и у затвореном и на отвореном простору за више од 20 лица. Забрана се односи на угоститељске објекте, али и приватне куће и станове. На основу најновије одлуке, сахранама може да присуствује највише 20 људи.

- Угоститељски објекти сада могу да раде од шест до 21 сата, с тим да баште могу да раде до 23 сата, али под условом да столови буду на растојању од 1,5 метара у свим правцима. Ношење маски обаветно је у свим затвореним просторима. У фризерским, козметичким и салонима лепоте може да буде само једна особа. Непоштовање ових одредби санкционисаће се забраном рада - саопштио је у уторак поподне Штаб за ванредне ситуације у Кикинди.

Супермаркетима је наложено да дезинфикују рукохвате потрошачких колица, а банкама да поред банкомата обезбеде средства за дезинфекцију руку. ЈП „Аутопревоз“ дужно је да дезинфикује возила, а клима уређај може да се укључи тек ако је температура у аутобусима виша од 28 степени. ЈП „Кикинда“ наложено је да на зеленим пијацама свака друга тезга мора да буде празна како би се избегле гужве и окупљања, а наставиће се са дезинфекцијом свих јавних површина. Таксисит и путници морају обавезбо да носе заштитне маске.

Надзор над спровођењем ових одлука Штаба, вршиће Секретаријат за инспекцијске послове Градске управе у Кикинди.

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

Коментари (0)