ВЕЛИКИ РЕДОВИ У ТРИЈАЖНОМ ЦЕНТРУ У ЛОЗНИЦИ: Лекари као дивови

В. Митрић

14. 07. 2020. у 13:20

БРОЈ људи који се јављају у Тријажни центар Дома здравља „Др Миленко Марин“ у Лозници, последњих дана се значајно повећао, па се тако, од просечних 60 -70 пацијената дневно, у ове дане јавља њих од 120, па до скоро 170!

ВЕЛИКИ РЕДОВИ У ТРИЈАЖНОМ ЦЕНТРУ У ЛОЗНИЦИ: Лекари као дивови

Фото: В. Митрић

Ова установа је појачала екипе лекара и сестара који раде у Тријажном центру, уз редовне послове са другим пацијентима, па неки од њих буквално раде „од јутра до сутра“.

Најпопуларнији изабрани лекари, постали су најтраженији за рад у „тријажи“, јер пацијенти знају да, код њих, „куцају на отворена врата“.

- Др Ана Илић и њене колеге и колегинице, који су прискочили у помоћ у „тријажи“, лично сам се уверио, су  див јунаци наших дана, не само по вредном раду и труду, већ и ризику и њихова имена ће сигурно бити уписана златним словима у историју лозничког и  српског здравства - каже Бранко Мирић, који је, после тријаже, одвео мајку  на даље збрињавање због корона вируса.

Пацијенти из тријаже одлазе на Инфективно одељење Опште болнице у Лозници, где остају да леже, или се враћају кући, уз терапије, или их прослеђују у разне ковид и друге болнице од Шапца, Београда, Смедерева, Пожаревца...У Лозници је укинуто ковид одељење, после неколико дана постојања, па је, прво речено, да ће овдашњих људи који су за лечење од корона вируса у стационарима ићи у Шабац, али су неки од њих, ипак, завршили у болницама даљим неколико пута од суседног града.

Пацијенти из Шапца, који имају друге тегобе, због проглашења њихове болнице за ковид болницу, долазе на одељења лозничке болнице од психијатрије и неурологије до интерног и хирушких грана.

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

Коментари (1)