ЕПИДЕМИОЛОШКА СИТУАЦИЈА У ВРАЊУ: Градоначелник упутио допис председницима општина у округу да помогну

Ј. С.

понедељак, 13. 07. 2020. у 17:02

ЕПИДЕМИОЛОШКА СИТУАЦИЈА У ВРАЊУ: Градоначелник упутио допис председницима општина у округу да помогну

Фото: Д. Ристић

ГРАДОНАЧЕЛНИК Врања др Слободан Миленковић,каже да се процене које указују на озбиљност ситуације доносе према свим подацима о попуњености болничких капацитета и броју прегледа у амбуланти.

Градоначелник Врања др Слободан Миленковић,каже да се процене које указују на озбиљност ситуације доносе према свим подацима о попуњености болничких капацитета и броју прегледа у амбуланти.

- Да би смо смањили гужве, инсталирали смо још један апарат за лабораторијску дијагностику у КОВИД амбуланти. Разматрамо и могућност отварања још једне ковид амбуланте у доњем делу града. Послали смо допис републичком Кризном штабу да нам одобре  да у ковид болнице буду укључени рехабилитациони центри у Врањској и Бујановачкој Бањи – каже градоначелник Миленковић.

Велики  је проблем то што су здравствени радници преморени и на измаку су снаге, градоначелник додаје да је упутио допис председницима општина у округу да помогну.

- Из Тровишта долази пет медицинских сестара. Било је у оптицају да дође и један лекар, али нису у могућности. Ја им од срца захвалјујем на помоћи. Очекујем одговор и од председника општине Владичин Хан, Бујановца и Прешева. У овој ситуацији сви морамо да будемо солидарни и да се уклјучимо, помажемо и да се здравствени систем, не само у Врању већ у целом округу, растерети и да сви пацијенти буду збринути – објашњава Миленковић.

Илустрације ради у суботу у ковид амбуланти у згради АТД-а забележен рекордан број прегледа до сада. Обавлјено је 330 прегледа, а у неделју 263.

Све четири ковид болнице у Врању  располажу са укупно 215 постеља. Јуче је било хоспитализовано 183 пацијента, код њих 118 је потврђен ковид.

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

Коментари (0)