СМАЊЕН БРОЈ ПРИЈЕМА У БОЛНИЦУ: Мало боља епидемиолошка ситуација у Моравичком округу

В. И.

13. 07. 2020. у 16:27

СМАЊЕН БРОЈ ПРИЈЕМА У БОЛНИЦУ: Мало боља епидемиолошка ситуација у Моравичком округу

Фото: В. Илић

У МОРАВИЧКОМ округу потврђено је још 54 случајева инфицирања корона вирусом, а у чачанској болници живот преминуо је још један пацијент од последица заразе корона вирусом. Током викенда је смањен број пријема у чачанску болницу, па је хоспитализовано осморо људи.

- У петак је било 89 прегледа, у суботу 66, а у недељу 58 - рекао је др Михаило Луковић, шеф Радног тима за праћење вируса у Чачку, истакавши да је мало бољој епидемиолошкој ситуацији допринело увођење ванредне ситуације, али да још увек има неодговорних грађана.

- Жена је, рецимо, пластила на њиви, а одмах после тога хоспитализована и преминула је. У оближњем селу омладина је направила журку, на којој је било много људи. Ми не можемо са свим тим да изађемо на крај. Крај ове недеље јесте време кад треба да очекујемо смањен број инфицираних, али велики проблем представљају студенти који ће се вратити из Београда у Чачак. Зато апелујем и молим све грађане да носе маске, јер тако чувају животе свих нас.

У чачанксој болници требнутно је хоспитализовано 144 пацијента, а девет је на респиратору. За три дана отпуштено је 17 пацијената, а растерећење болничких капацитета очкује се и наредних дана.

- Очекујемо да у току дана буде отпуштено још неколико пацијената. У сарадњи са Спорстким центром „Младост“ у ковид је претворено одељење за рехабилитацију, на тај начин смо добили још 80 лежајева, а укупан капацитет болнице сада је 220 пацијената. У болници тренутно има 17 респиратора и имамо сву потребни опрему – казао је градоначлник Чачка Милун Тодоровић.

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

Коментари (0)