ДА МИЛАНА НЕ ТРПИ БОЛОВЕ: Акција Хуманитарни понедељак на Штранду за ученицу Економске школе

Љ. П.

понедељак, 13. 07. 2020. у 09:18

ДА МИЛАНА НЕ ТРПИ БОЛОВЕ: Акција Хуманитарни понедељак на Штранду за ученицу Економске школе

Градско зеленило

АКЦИЈА "Хуманитарни понедељак" на новосадској плажи Штранд данас ће бити намењена осамнаестогодишњој Милани Матковић, ученици Средње eкономске школе у Новом Саду, која је од рођења везана за инвалидска колица, а већи део свог живота провела је у болници.

За време дугогодишњег лечења са дијагнозом Paralysis cerebralis spastica/Luxatio coxae bilateralis congenita имала је 19 операција, при чему јој је сепса потпуно уништила кук. Сада има могућност да се оперише у Инстанбулу, за шта је неопходно обезбедити 34.000 евра.

Ова средњошколка све теже подноси болове, па је важно да се овај новац што пре прикупи како би отишла на операцију у што краћем року. Тог дана улаз на плажу се неће наплаћивати, а карту ће заменити добровољни прилози посетилаца, у складу са њиховим финансијским могућностима, како би се и на овај начин помогло Милани. Кутије у које ће грађани моћи да приложе помоћ биће постављене уз капије Штранда од осам до 19 часова.
У акцији која је прошлог понедељка била намењена Сањи Драгиша прикупљено је 189.680 динара.
Из "Градског зеленила", које управља Штрандом, обавештавају суграђане који имају потребе за оваквом врстом помоћи да своје захтеве могу донети на главну благајну Штранда.

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

Коментари (0)