ЈЕЗЕРА ИСПРЕД БАЗЕНА: Нишлија које траже расхлађивање ван домова трипут мањи него лане

Ј. ЋОСИН

понедељак, 13. 07. 2020. у 08:41

ЈЕЗЕРА ИСПРЕД БАЗЕНА: Нишлија које траже расхлађивање ван домова трипут мањи него лане

Јелена Ћосин

ЗБОГ пандемије која се последњих дана поново разбуктава, Нишлије спас од врућина све чешће траже на околним језерима, док је на градским базенима троструко мање купача него лане у истом периоду.


- Осећам се безбедно, води се рачуна о дистанци и нема велике гужве, а пливамо искључиво у великом базену, где људи не могу да стоје, па фактички и нема неког ближег контакта. Притом је и вода хлорисана, што ми улива додатно поверење - каже Нишлијка Маја Милић.

Јелена Ћосин


Управник купалишног комплекса "Чаир" Драган Богојевић каже да је, с обзиром на ситуацију, посета задовољавајућа. Сезону су званично започели још 1. јуна, базен може да прими до 5.000 људи, али ретко буде више од 500 заинтересованих.
- Предузели смо све неопходне превентивне мере, а посебно наглашавам то да је вода у рангу оне за пиће. Иначе, радно време и цене нисмо мењали, већ смо за актуелну сезону проширили простор око дечијег базена - објашњава Богојевић.
Ипак, многе Нишлије се радије опредељују да спас од врућине потраже на оближњим језерима или рекама.
- Сматрам да је на базенима теже одржавати дистанцу, а и многи се у тамошњој води баш неодговорно понашају. На Бованском језеру, иако има купача, можемо да се довољно удаљимо, а једини проблем је то што су многе плаже нестале због повишеног водостаја - "рапортира" Јелена Цанић из Ниша.

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

Коментари (0)