"ПА ЗАР И СТЕФАН ДА ОДЕ?" Велика трагедија у Чачку - корона одвела у смрт два брата, отац у тешком стању

Новости онлајн/ В. ИЛИЋ

12. 07. 2020. у 13:49

ПА ЗАР И СТЕФАН ДА ОДЕ? Велика трагедија у Чачку - корона одвела у смрт два брата, отац у тешком стању

Фото: Фацебоок

ВЕЛИКА туга, немам речи... Па, зар и Стефан да оде? Били су дивни момци, одани пријатељи, ортаци “до коске”...

- Отац им је и даље у болници, и он је оболео од короне... Не знам шта ће му живот сада када је остао без синова? Не знам ни да ли су му рекли, неће он то преживети...

Овако пријатељи Радоша (35), који је умро 1. јула од последица инфекције корона вируса и његовог рођеног брата Стефана (26), који се упокојио десет дана касније услед исте болести, говоре о Ђокићима, за које имају само речи хвале. Први шок је, како наводе, била смрт Радоша, а “докусурила” их је вест од суботе поподне да је умро и Радошев рођени брат Стефан.

Како се наводи у смртовници, Радош је умро од упале плућа узроковане ковид вирусом. Само дан након његове сахране, Стефан је добио симптоме болести, иако је пар дана пре тога био негативан на тест за ковид-19. Радошева смрт предмет је посебне инспекције Министарства здравља, као и интерне контроле Дома здравља и чачанске болнице, а због жалби родбине и пријатеља на рад надлежних слуби у овим установама, као и лекара.  

Стефан је радио тест, и њихов отац. Тестирале су се и остале колеге, газда нам је финансирао тестирање – казао нам је један од запослених у дисконту пића, где је Радош радио као комерцијалиста.

- Има доста њих који су позитивни, а Стефан је био негативан. Он је, међутим, прве симптоме добио дан после Радошеве сахране и одмах се јавио лекару. Због погоршања и лоше клиничке слике он је прво био на респиратору у болници, а потом је пребачен за Београд. Нажалост, тамо је и преминуо. И отац им је тамо, и он је у тешком стању.

 УМРЛО ЈОШ ДВОЈЕ

У Општој болници Чачак смештено је 140 лежећих пацијената. У протекла 24 часа (пресек од недеље у подне) примљено је 12 пацијената, а осам пацијената је прикључено на респираторе. Умрло је још двоје људи од последица инфекције корона вируса - преминули су М.Р.(78) и О.А. (70). У протекле две недеље број умрлих од корона вируса у Чачку попео се на 14.

У установе терцијарне здравствене заштите транспортован је један пацијент, а за последња 24 часа је извршено 66 прегледа. Из ковид одељења Опште болнице отпуштено је шест пацијената.

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

Коментари (7)

lljiljana

12.07.2020. 15:42

nemogu da verujem da nam deca idu neka mene uzme bog imam 58 godina sedim kuci u ch placem pijem tab dali je ovo zivot imam i ja sina od 40 godina svaki zivot je neka majka rodila,ostavitite kosovo spasavajte decu