У српским срединама на КиМ још 35 случајева корона вируса

Новости онлине

12. 07. 2020. у 12:38

У српским срединама на КиМ још 35 случајева корона вируса

Фото: Depositphotos

У ПОСЛЕДЊА 24 часа у српским срединама на Косову и Метохији регисторвана су 35 случајева заразе корона вирусом.

Према речима др Александра Антонијевића, епидемиолога Завода за Јавно здавље у Косовској Митровици, у овом граду забележена су 16 случајева, у Звечану пет, Лепосавићу четири и у Зубином Потоку један,  док је у срединама јужно од Ибра забележено девет случајева и то пет у Прилижју,два у Гњилану као и по једна случај оболелу у Косовској Каменици и Грачаници.

- Од почетка пандемије укупно је оболело 374 лица док је новооболелих 248 особа - истиче др Антонијевић и појашњава да се на кућном лечењу налази 146 пацијената док је њих 67 хоспитализовано.

И док надлежни у српским срединама на КиМ ситуацију са корона вирусом описују као озбиљну али још увек под контролом, у албанским срединама је стање далеко теже а у циљу спречавања ширења корона вируса косовска Влада увела је низ мера које се односе пре свега на забрану јавних окупљања и поштовање дистанце однсоно ношњење зашитних средстава.

Иначе, укупан број позитивних на корона вирус у албанским срединама од почетка епидемије је 4.512 док је од последица корона вируса преминуло 97 особа које су имале и друге пратеће болести. Последњи подаци говоре да је тренутно активних 2259 случајева.

                                                

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

Коментари (0)