У Краљеву до сада потврђено 115 СЛУЧАЈЕВА ИНФЕКЦИЈЕ

Новости онлајн/Г. Ћировић

02. 07. 2020. у 12:45

У Краљеву до сада потврђено 115 СЛУЧАЈЕВА ИНФЕКЦИЈЕ

Горан Ћировић

ОД укупно 22 узорка са територије Краљева, колико је у уторак тестирано у лабораторији „Ватрено око“ Клиничког центра Србије, три је било позитивно на ковид-19, саопштио је краљевачки Градски штаб за ванредне ситуације на основу информација добијених од овдашњег Завода за јавно здравље.

Од почетка епидемије у граду на Ибру је укупно потврђено 115 случајева инфекције. Петоро пацијената је, на жалост, изгубило битку са овим опаким вирусом, од којих је једна пацијенткиња преминула минулог уторка у Клиничком центру Крагујевац.

Од 17. до 30. јуна на територији Краљева је евидентирано 63 случаја заразе корона вирусом, што је за девет више него у марту, априлу и мају. Због тога је овдашњи Градски штаб упутио републичком Кризном штабу на разматрање и давање сагласности пакет од 15 мера за сузбијање ширења заразе.

Међу тим мерама су органичење радног времена угоститељских објеката од 07 до 20 сати, забрана окупљања више од петоро људи у затвореном и на отвореном простору, забрана одржавања свих врста прослава, породичних и других славља, затварање базена, спа и велнес центара, отказивање свих спортских и других манифестација…

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

Коментари (0)