ПОДРШКА БУДУЋИМ ПРИВРЕДНИЦИМА: У Краљеву уручене одлуке о додели субвенција за самозапошљавање

Г. ЋИРОВИЋ

20. 06. 2024. у 13:06

У присуству челника локалне самоуправе, Регионале привредне коморе, Удружења пословних жена и Регионалне развојне агенције Рашког и Моравичког округа, у Краљеву је уручено 60 одлука о додели субвенција за самозапошљавање покретањем сопственог бизниса.

ПОДРШКА БУДУЋИМ ПРИВРЕДНИЦИМА: У Краљеву уручене одлуке о додели субвенција за самозапошљавање

Г.Шљивић

Ове субвенције, у укупном износу од око 18 милион динара, намењене су незапосленим грађанима са евиденције краљевачке филијале Национлне службе за запошљавање (НСЗ), мећу којима су и особе са инвалидитетом, као и припадници ромске националности.

- По занимању сам етномузиколог и на Јвном конкурсу НСЗ добила сам субвенцију за делатност уметничког образовања. Планирам да у Краљеву отворим Музичко-едукативни центар. Свака подршка, и стручна и финансијска, на почетку је више него доброшла и искрено се надам да ова моја пословна идеја има лепу перспективу – каже Краљевчанка Олга Лазовић, корисник субвенције.

Г.Шљивић

Олга Лазовић

Према речима Снежане Прелић, директорке овдашње филијале НСЗ, Јавним конкурсом обухваћено је и позитивно оцењено укупно 208 захтева са бизнис планом са територије општина коју покрива ова филијала, од којих је, узимајући у обзир расположиве квоте опредељене за ову врсту програма, одобрено 76, и то поменутих 60 у Краљеву, као и по осам у Врњачкој Бањи и Рашки.

Г.Шљивић

 

- Делатности обухваћене одлукама за доделу субвенција су углавном из области производње, производног занатства, интелектуалних, здравствених као и делатности личних услуга, а 57 одсто од укупног броја опредељене квоте се односи на женско предузетништво што је, такође, веома значајно – нагласила је директорка Прелић.

Г.Шљивић

Снежана Прелић, директорка НСЗ, филијала Краљево

Овом приликом, након уручења одлука о субвенцијама, у склопу пројекта „Оснажене и одважне у сопственом бизнису“ пословни консултант и ментор Индира Попадић одржала је и едукативну радионицу „Фактори успеха у Предузетништву“.

Г.Шљивић

 

(НЕ)ЗАПОСЛЕНОСТ

НА евиденцији НСЗ тренутно се налази 5.600 Краљевчана, што је за око 7.000 мање у односу на 2013. годину.

- Уз нове фабрике светских послодаваца и ширење домаће привреде, локална самуправа минулих година издваја значајна средства како би у сарадњи са НСЗ кроз стручну праксу, јавне радове и самозапошњавање, утицала на смањење незапослености. Све то даје добре резултате, а ових 60 нових привредника су најбољи пример за то - рекао је др Предраг Терзић, градоначелник Краљева.

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
МУЖА ИСПОЛИВАЛА КЉУЧАЛОМ ВОДОМ: Умро у најгорим мукама - када се открило зашто, људи тражили њено ослобађање

МУЖА ИСПОЛИВАЛА КЉУЧАЛОМ ВОДОМ: Умро у најгорим мукама - када се открило зашто, људи тражили њено ослобађање

ИМЕ Коринe Смит многи повезују са женом која је одлучила да свесно жртвује себе због терора који су преживела њена деца, други је ипак зову бескомпромисном убицом.

22. 07. 2024. у 17:39

Коментари (0)

РУСИЈА ЈЕ БЕСНА: Дроном убијен Иван Шаљнев