ДРАГОРАД ДРВЕНУ КУБУРУ ЗА ПОЈАС ЗАДЕНУО: Како је стасити Дубљанин постао харамбаша на Михољским сусретима села код Ваљева

Б. ПУЗОВИЋ

20. 06. 2024. у 07:15

ПОНОСНО је заденуо за појас реплику древне кубуре - уздарје освојено на Михољским сусретима села у Попучкама код Ваљева стасити Драгорад Машић (25) из Дубља код Богатића!

ДРАГОРАД ДРВЕНУ КУБУРУ ЗА ПОЈАС ЗАДЕНУО: Како је стасити Дубљанин постао харамбаша на Михољским сусретима села код Ваљева

Фото Д. Давидовић

 Освојио је Драгорад ласкаву титулу попучанског харамбаше, јер је био без премца у обарању руке, бацању камена с рамена и надвлачењу конопца и клипка. Уз то, најлепшу маску на дечјем маскенбалу имао је Новак Јанковић, најоригиналнију Десанка Малетић, а за најбољу групну проглашена је она коју су креирале сестре Петра и Круна Богдановић.

Најмлађи учесник, са најбољом маском, била је Ђурђа Карић. У турниру у малом фудбалу тријумфовала је екипа Медведићи доброг срца, најбољи гулаш зготовио је тим Мешај да не загори, а јело по избору - Гробари.

Фото Д. Давидовић

- Најлакше ми је било у бацању камена с рамена, ту сам заиста био без премца, а у осталим дисциплинама морао сам да пружим максимум, јер је било још искусних такмичара - каже нови попучански харамбаша Драгорад Машић. - Беше, богами, прилично напорно надвлачење клипка, али је ту победило моје дугогодишње искуство. Свакако, веома ми је драго што сам учествовао на Михољским сусретима у Попучкама, а ето мене и догодине, да одбраним титулу харамбаше.

Попучке, село са око 2.500 житеља, надомак Ваљева, било је домаћин манифестације која је окупила бројне посетиоце из колубарског краја и околине. Орила се песма, наступали су фолклорни ансамбли и певачке групе Дома културе "Извор" из Горића код Ваљева и "Младости" из Пецке код Осечине. Намера организатора је да Михољски сусрети културним, забавним и спортским садржајима обогате живот мештана, али и комшија.

Попучански народни фестивал организован је у оквиру Михољских сусрета села, под покровитељством Министарства за бригу о селу и подршку града Ваљева и овдашње ТО.

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
ТЕМПЕРАТУРА ПАДА ЗА 15 СТЕПЕНИ?! Метеоролог Тодоровић за Новости открива какво нас време очекује следеће недеље

ТЕМПЕРАТУРА ПАДА ЗА 15 СТЕПЕНИ?! Метеоролог Тодоровић за "Новости" открива какво нас време очекује следеће недеље

СРБИЈУ је захватио топлотни талас какав се не памти, а јуче је у нашој земљи био најтоплији дан са максималним температурама од 36 до чак 42 степена.

17. 07. 2024. у 15:24

СТРАШНЕ ВЕСТИ ЗА УКРАЈИНУ ИЗ БЕРЛИНА: Немачке власти ће преполовити војну помоћ Кијеву

СТРАШНЕ ВЕСТИ ЗА УКРАЈИНУ ИЗ БЕРЛИНА: Немачке власти ће преполовити војну помоћ Кијеву

ОЧЕКУЈЕ се да ће немачке власти у среду одобрити буџет за 2025. у коме ће 4 милијарде евра бити издвојено за војну подршку Украјини, уместо 8 милијарди у 2024, преноси Ројтерс, позивајући се на нацрт документа.

17. 07. 2024. у 11:27

Коментари (0)

РУСИЈА У ЕУФОРИЈИ, АМЕРИ ОСТАЈУ БЕЗ ОЛИМПИЈСКИХ ИГАРА?! Американци увели закон да наштете Русима, а сада се им се обија о главу!