ПРЕВЕНТИВНИ ПРЕГЛЕДИ У СРБИЈИ: Акценат на деци

Ј. С.

14. 06. 2024. у 12:40

Акција бесплатних превентивних прегледа, које спроводи Министарство здравља у циљу ране дијагностике и промоције превенције као најефикаснијег начина бриге о здрављу, биће настављена у недељу, 16. јуна, од 8 до 17 часова, у више од 200 здравствених установа широм земље. И овога пута акценат је дат деци, за коју ће бити организовани превентивни систематски прегледи у дечјим болницама и другим здравственим установама.

ПРЕВЕНТИВНИ ПРЕГЛЕДИ У СРБИЈИ: Акценат на деци

Фото: Ј.С.

Сви грађани, и они без здравственог осигурања, у недељу ће бити у прилици да бесплатно обаве дерматолошки преглед младежа, и ураде тумор маркере ЦЕА (CЕA), ЦА19-9 (CA19-9) и АФП (Alpha Fetoprotein).

Поред тога, због великог интересовања, грађани ће и овога пута моћи да без заказивања, у домовима здравља, општим болницама, клиничким и клиничко-болничким центрима измере крвни притисак, ураде ултразвучни преглед абдомена, провере ниво шећера у крви и комплетну крвну слику у лабораторијама.

Листа здравствених установа које учествују у акцији, са детаљном врстом прегледа који ће бити обављани у свакој установи, биће и овога пута истакнута на званичној интернет страници Министарства здравља http://www.zdravlje.gov.rs. У здравственим установама из Прешева, Новог Пазара, Сјенице, Пријепоља и Тутина, превентивни прегледи ће уместо у недељу, 16. јуна, бити организовани седам дана касније, односно 23. јуна, због предстојећег верског празника.

Министарство здравља и овим путем позива грађане да учествују у недељној акцији, обаве превентивне прегледе и тиме позитивно утичу на своје здравље. Посебно позивамо родитеље деце предшколског и школског узраста да искористе прилику и на брз и ефикасан начин провере здравље своје деце.

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
ЗАСТРАШУЈУЋЕ УПОЗОРЕЊЕ ИЗ АМЕРИКЕ: Избиће велики рат, сукоб је неизбежан - биће укључени САД и Русија?

ЗАСТРАШУЈУЋЕ УПОЗОРЕЊЕ ИЗ АМЕРИКЕ: Избиће велики рат, сукоб је неизбежан - биће укључени САД и Русија?

НА БЛИСКОМ истоку ће избити велики рат између Израела, Хезболаха и Ирана, који би могао да укључи чак и Русију, рекао је главни уредник Форбса Стив Форбс.

24. 07. 2024. у 07:00

МУЖА ИСПОЛИВАЛА КЉУЧАЛОМ ВОДОМ: Умро у најгорим мукама - када се открило зашто, људи тражили њено ослобађање

МУЖА ИСПОЛИВАЛА КЉУЧАЛОМ ВОДОМ: Умро у најгорим мукама - када се открило зашто, људи тражили њено ослобађање

ИМЕ Коринe Смит многи повезују са женом која је одлучила да свесно жртвује себе због терора који су преживела њена деца, други је ипак зову бескомпромисном убицом.

22. 07. 2024. у 17:39

Коментари (0)

ЕГЗОТИЧНА ПОНУДА НА АФРИЧКОМ МЕДИТЕРАНУ: Ово не смете пропустити - цене никад ниже!