ПОТЕКЛА ВОДА СТУДЕНА: Више од 400 фолклориста на смотри у Великом Извору (ФОТО)

С. М. Ј.

26. 05. 2024. у 12:04

ВЕЛИКИ Извор код Зајечара био је синоћ домаћин 16. Међуокружне смотре сеоских фолклорних ансамбала у кореографисаном фолклору.

ПОТЕКЛА ВОДА СТУДЕНА: Више од 400 фолклориста на смотри у Великом Извору (ФОТО)

Фото: Позориште "Зоран Радмиловић"

На 16. Међуокружној смотри сеоских фолклорних ансамбала у кореографисаном фолклору,под називом „Потекла вода студена“, у Великом Извору код Зајечара, учествовало је око 400 фолклориста из овог села али и Рготине, Грлишта, Вражогрнца, Халова, Звездана, Гамзиграда и Шљивара, са територије града Зајечара.

Наступили су и аматери из Сврљига, Сумраковца у општини Бољевац, Сикола у општини Неготин и Мозгова у општини Алексинац, а гости програма су били чланови фолклорног ансамбла “Пастрина” из Монтане у суседној Бугарској.

Фото: Позориште "Зоран Радмиловић"

Више од 400 фолклориста у Великом Извору

Селектор Централног савеза аматера у култури Србије, Зоран Катић за Смотру фолклорних ансамбала села Србије, која ће бити одржана у Кличевцу, предложио је културно – уметничка друптва:  ”Стојан Николић Чиле” из Великог Извора, “Ђура Јакшић” из Сумраковца и “Буковик” из Мозгова.

За Сабор народног ствралаштва Србије у Горњем Милановцу Катић је препоручио КУД “Граничар” из Халова и КУД “Божур” из Звездана.

Организатор смотре, коју је у име покровитеља манифестације отворио помоћник градоначелника Зајечара Милан Станковић, је Установа Народно позориште Тимочке Крајине- Центар за културу „Зоран Радмиловић“, Зајечар у сарадњи са Месном заједницом Велики Извор и Централним савезом аматера у култури Србије.

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
ОРЛОВИ ЛЕТЕ КА ПРВОЈ ЕВРОПСКОЈ ПОБЕДИ Србија против Словеније у наставку Еура

ОРЛОВИ ЛЕТЕ КА ПРВОЈ ЕВРОПСКОЈ ПОБЕДИ Србија против Словеније у наставку Еура

24 године након историјског окршаја на Еуру 2000. године у Белгији и Холандији, Србија и Словенија се од 15 часова састају у 2. колу групе Ц Европског првенства. Словенија је тада шокирала СР Југославију и повела са 3:0, али су Плави успели да остваре један од најлуђих повратака у историји Европских првенстава изједначивши резултат на 3:3 за само 6 минута.

20. 06. 2024. у 10:00

ЕКСКЛУЗИВНО ИЗ ДОМА НОВАКА ЂОКОВИЋА: Како су он и Ђедов мали гледали трилер Србије и Словеније (ФОТО)

ЕКСКЛУЗИВНО ИЗ ДОМА НОВАКА ЂОКОВИЋА: Како су он и "Ђедов мали" гледали трилер Србије и Словеније (ФОТО)

ЦЕЛА Србија је још једном уз фудбалску репрезентацију. Вероватно је веома мали број оних који нису пратили трилер меч Србије и Словеније у другом колу групе "Ц" на Европском првенству у Немачкој.

20. 06. 2024. у 20:15

Коментари (0)

ТАКО ТО ИДЕ: Дан после Словеније стартери Србије нису изашли на терен, а Лука Јовић - јесте! (ВИДЕО)