ПОМОЋ ЗА УЛАЗАК НА ТРЖИШТЕ РАДА: Ефектна радионица за младе у Параћину

З. Р.

25. 05. 2024. у 08:22

ПРВИ корак у проналажењу посла јесте слање добре радне биографије уз пратеће мотивационо писмо, чуло се на радионици одржаној у Параћину у организацији Регионалног иновационог стартап центра, посвећеној младим тражиоцима запослења.

ПОМОЋ ЗА УЛАЗАК НА ТРЖИШТЕ РАДА: Ефектна радионица за младе у Параћину

Фото: Фејсбук/РИСЦ Параћин

Било је ово још једно корисно предавање намењено пре свега младим особама које желе да добију жељени посао код послодавца, пре чега је веома важно да знају шта све треба да садржи радна биографија која се фирми шаље, а било је речи и о коришћењу „Линкедина“.

Како је предочено младима на овој радионици, сврха добре радне биографије је да буде примећена и издвојена у маси других, те она не треба да буде општа већ прилагођена послу, односно послодавцу код кога се за запослење конкурише.

- Потребно је истражити компанију у којој особа жели да се запосли, те биографију треба „кројити“ у складу са тим, навести оно што је суштински битно за посао за који се конкурише, објаснио је Миљан Ћупурдија, дипломирани правник који је годинама стицао искуство у области људских ресурса и домаћим и страним компанијама.

Биографија треба да буде „улазница“ за разговор са послодавцем, па је после веома важно добро се припремити за то, изнето је такође на овој радионици, са које су присутни Параћинци понели важне пословне „лекције“ о томе шта је најбитније за успешан улазак на тржиште рада.

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
„КАО ДА НИКАДА НИСУ ПОСТОЈАЛЕ“ Немачки новинар у репортажи за Билд о руским бомбама - Ово није могло да се замисли...

„КАО ДА НИКАДА НИСУ ПОСТОЈАЛЕ“ Немачки новинар у репортажи за "Билд" о руским бомбама - "Ово није могло да се замисли..."

НА ЗАПАДУ нису могли да верују да постоји тако масивна бомба као што је ФАБ-3000 коју су руске снаге недавно употребиле у Украјини, оцењује немачки новинар Јулијан Репке у репортажи за „Билд“.

22. 06. 2024. у 19:05

МОЖДА НИСАМ ЦЕЦА, АЛИ САМ У БРАКУ СА ФУДБАЛЕРОМ Карлеуша дала свој суд: Лука Јовић - тај вам је Обилић који вечерас убија Мурата!

"МОЖДА НИСАМ ЦЕЦА, АЛИ САМ У БРАКУ СА ФУДБАЛЕРОМ" Карлеуша дала свој суд: Лука Јовић - тај вам је Обилић који вечерас убија Мурата!

ПЕВАЧИЦА Јелена Карлеуша у свом стилу је пружила подршку нашој фудбалској репрезентацији која вечерас игра утакмицу са Данском.

25. 06. 2024. у 13:17

Коментари (0)

ШТА РАДИ ОВАЈ ЧОВЕК... Новак Ђоковић не само да је стигао на Вимблдон, већ тамо - нема мира (ВИДЕО)