СА БРАНИКА ОТАЏБИНЕ У - ПЕНЗИЈУ: Примопредаја дужности команданта Треће бригаде Копнене војске

Ј. Ћ.

30. 04. 2024. у 20:10

НА свечаности у касарни „Књаз Михаило” у Нишу, извршена је примопредаја дужности команданта Треће бригаде Копнене војске између пуковника Драгана Антића и новопостављеног команданта пуковника Владана Милосављевића.

СА БРАНИКА ОТАЏБИНЕ У - ПЕНЗИЈУ: Примопредаја дужности команданта Треће бригаде Копнене војске

Ј. Ћ.

Свечаној примопредаји дужности присуствовали су командант Копнене војске генерал -потпуковник Милосав Симовић, заменик команданта Копнене војске генерал-мајор Слађан Стаменковић, команданти бригада и самосталних батаљона Копнене војске, председник градске општине Града Ниша Нишка Бања Душан Живковић, представници локалних самоуправа, представници Министарства унутрашњих послова и јавних предузећа Града Ниша.

У свом обраћању, командант Копнене војске је поздравио све присутне у име начелника Генералштаба Војске Србије генерала Милана Мојсиловића, министра одбране Милоша Вучевића и председника Републике Србије Александра Вучића. Присутнима је саопштио да је Указом председника Републике Србије за команданта Треће бригаде именован пуковник Владан Милосављевић, пред којим је одговорност да настави успешно командовање бригадом. Указом председника Републике престаје професионална војна служба досадашњем команданту бригаде пуковнику Драгану Антићу, који одлази у пензију.

Командант Копнене војске се захвалио пуковнику Антићу на стручном, часном и достојанственом командовању Трећом бригадом Копнене војске, која извршава сложене задатке и ужива велико поверење грађана Зајечарског, Нишавског, Пиротског и Топличког управног округа. Командант Копнене војске је истакао, да је досадашњи командант бригаде часно и одговорно обављао ту дужност, а новоименованом команданту пожелео да буде успешан као претходни командант и бољи од њега.

Одлазећи командант Треће бригаде, пуковник Драган Антић, захвалио се на сарадњи свим припадницима Треће бригаде Копнене војске, челним људима и свим грађанима на територији одговорности бригаде, који су му, како је рекао били подршка у командовању бригадом и успешној реализацији задатака, истакавши да му је била част да буде на челу Треће бригаде Копнене војске.

Пуковник Владан Милосављевић се захвалио на указаном поверењу државном и војном руководству, свестан одговорности и обавеза које га очекују, али и свестан способности и квалитета војника и старешина Треће бригаде, са којима је, као што се до сада уверио, сваки задатак извршив и сваки циљ остварив.

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Коментари (0)

ХРВАТСКА - АЛБАНИЈА: Антисрпски скандали, па шок!