ОСТВАРИЛИ ИЗУЗЕТНЕ РЕЗУЛТАТЕ: Градоначелник Новог Сада Милан Ђурић уручио награде најбољим полицајцима и ватрогасцима (ФОТО)

Љ.П.

16. 04. 2024. у 16:10

ГРАДОНАЧЕЛНИК Новог Сада Милан Ђурић уручио је награде Града Новог Сада припадницима Министарства унутрашњих послова Републике Србије, односно полицијским службеницима и ватрогасцима који су приликом обављања својих задатака на територији Града Новог Сада исказали висок степен професионализма и пожртвованости.

ОСТВАРИЛИ ИЗУЗЕТНЕ РЕЗУЛТАТЕ: Градоначелник  Новог Сада Милан Ђурић уручио награде најбољим полицајцима и ватрогасцима (ФОТО)

ФОТО: Прес служба Града

- Поново  награђујемо најбоље међу нама, а то су полицијски службеници и припадници Управе за ванредне ситуације – Ватрогасно-спасилачког батаљона Нови Сад - рекао је градоначелник Ђурић. -  Како сам обавештен, у току претходне године на територији Града Новог Сада десило се 925 пожара и 172 техничке интервенције на којима су били ангажовани наши ватрогасци који су у тим ситуацијама спасили 39 живота који су били директно угрожени пожарима. Поред ватрогасаца, са нама су и полицијски службеници који су заслужни за расветљавање више десетина кривичних дела тешких крађа, припадници интервентне јединице, саобраћајне полиције, као и полицијски службеници који су допринели реализацији бројних пројеката намењених широј друштвеној заједници. Свима њима данас упућујемо искрене честитке и исказујемо захвалност.

У присуству начелника Полицијске управе у Новом Саду Горанa Радоњићa, као и заменика начелника Момчила Совиља, у име награђених, захвалили су се шеф Одсека за превенцију и рад полиције у заједници Радмила Вуковић, као и начелник управе за Ванредне ситуације у Новом Саду Стојан Миловац.

Награда, у износу од 40 хиљада динара по награђеном полицајцу и ватрогасцу додељује се Решењем градоначелника, на основу Одлуке из 2013. године, о награђивању полицијских службеника за остварене изузетне резултате у обављању послова од значаја за безбедност људи и имовине грађана и правних лица са територије Града Новог Сада. Укупно је, данас у Градској кући, награђено десет припадника Управе за ванредне ситуације Новог Сада и десет припадника Полицијске управе у Новом Саду.  

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
РУСИЈА ПОНОВО МЕЊА ДРЖАВНУ ГРАНИЦУ: Одлука ступа на снагу у јануару 2025. године

РУСИЈА ПОНОВО МЕЊА ДРЖАВНУ ГРАНИЦУ: Одлука ступа на снагу у јануару 2025. године

МИНИСТАРСТВО одбране Русије предложило је ажурирање координата, односно промену државне границе у области Балтичког мора, како произилази из нацрта правног акта објављеног на порталу правних информација, преноси РИА Новости.

21. 05. 2024. у 15:25

КО ЈЕ ЦРВЕНИ КОМАНДАНТ? Једини Србин генерал Црвене армије - Лењин му био захвалан, страдао од Стаљинове руке (ФОТО)

КО ЈЕ ЦРВЕНИ КОМАНДАНТ? Једини Србин генерал Црвене армије - Лењин му био захвалан, страдао од Стаљинове руке (ФОТО)

ИСТОРИЈА Совјетског Савеза, светске суперсиле 20. века, упамтила је бројне хероје, борце, официре који су својим јунаштвом и резултатима задивили свет. У периоду када се СССР тек стварао и уздизао, значајан помена био је и допринос једног Србина, Данила Срдића (1896-1937), првог и јединог Србина који је био генерал Црвене армије. Ово је његова прича.

20. 05. 2024. у 11:53

Коментари (0)

ШОК ПРЕД ОЛИМПИЈСКЕ ИГРЕ: Најбоља српска кошаркашица у 28. години завршила каријеру! (ВИДЕО)