ПОМОЋ СВАКОМЕ КО ЈЕ ОШТЕЋЕН: Санирање штете од олуја на подручју Сремске Митровице

С. К.

29. 11. 2023. у 07:50

ГРАД је уручио решења о одобреној државној помоћи свим житељима Сремске Митровице који су на претрпели штету од олујног невремена које је овај део Србије захватило половином јула.

ПОМОЋ СВАКОМЕ КО ЈЕ ОШТЕЋЕН: Санирање штете од олуја на подручју Сремске Митровице

Фото С.К.

Тако да су грађани добили од 50.000 до 350.000 динара, у зависности од тога у којој су категорији.

- Комисија је прегледала пријаве и комплетну документацију за 385 објекта и разврставала њих 190, па ће новац добити сви који су у једној од пет категорија, укључујући и један који је сврстан у шесту категорију. Укупно ће, тако, бити исплаћено три и по милиона динара - објашњава Јасна Познановић, вршилац дужности начелника Градске управе за саобраћај, комуналне и инспекцијске послове, додајући да ће средства бити исплаћена по истеку рока за жалбе.

Пољопривреда

ВЛАСНИЦИМА газдинстава која су претрпела штету током невремена половином јула - посредством Градске управе за пољопривреду - од Министарства пољопривреде, шумарства и водопривреде и Министарства финансија, биће исплаћено по 37.000 динара. По речима Владимира Настовића, начелника поменуте управе, јавном позиву одазвало се укупно 830 домаћинстава, комисије на терену су окончале рад, па сада - пре исплате - предстоји још само доношење решења.

А, једини објекат који се нашао у шестој категорији је онај чији је власник Самуел Мајер из Старе Бингуле, који је претрпео тоталну штету од олује, па му је уручено решење о помоћи у највећем новчаном износу.

- Извесно време живео сам без игде икога, а онда се код мене доселила ћерка са малим сином... Тог 19. јула, под налетом ветра, урушио се кров куће и објекат више није у функцији. Сада сви живимо у малој помоћној згради, па се надам да ћемо успети да нађемо неку кућу која је пристојнија. У супротном, како знамо и умемо, мораћемо да зидамо нови објекат - закључује Мајер.

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
ТЕМПЕРАТУРА ПАДА ЗА 15 СТЕПЕНИ?! Метеоролог Тодоровић за Новости открива какво нас време очекује следеће недеље

ТЕМПЕРАТУРА ПАДА ЗА 15 СТЕПЕНИ?! Метеоролог Тодоровић за "Новости" открива какво нас време очекује следеће недеље

СРБИЈУ је захватио топлотни талас какав се не памти, а јуче је у нашој земљи био најтоплији дан са максималним температурама од 36 до чак 42 степена.

17. 07. 2024. у 15:24

СТРАШНЕ ВЕСТИ ЗА УКРАЈИНУ ИЗ БЕРЛИНА: Немачке власти ће преполовити војну помоћ Кијеву

СТРАШНЕ ВЕСТИ ЗА УКРАЈИНУ ИЗ БЕРЛИНА: Немачке власти ће преполовити војну помоћ Кијеву

ОЧЕКУЈЕ се да ће немачке власти у среду одобрити буџет за 2025. у коме ће 4 милијарде евра бити издвојено за војну подршку Украјини, уместо 8 милијарди у 2024, преноси Ројтерс, позивајући се на нацрт документа.

17. 07. 2024. у 11:27

Коментари (0)

РУСИЈА ЈЕ БЕСНА: Погинуо Дмитриј Адајев