КОНГРЕСНИ ТУРИЗАМ У ПРВОМ ПЛАНУ: Сарадња Покрајинског секретаријата за привреду и туризам и Националне асоцијације туристичких водича

С. БАЈИЋ

17. 08. 2023. у 15:40

ПРОТОКОЛ о сарадњи Покрајинског секретаријата за привреду и туризам и Националнe асоцијацијe туристичких водича Србије, чији је циљ подизање свести о конгресном и конференцијском туризму кроз организацију Конвенције Светског удружења туристичких водича, потписан је данас у згради Покрајинске владе у Новом Саду.

КОНГРЕСНИ ТУРИЗАМ У ПРВОМ ПЛАНУ: Сарадња Покрајинског секретаријата за привреду и туризам и Националне асоцијације туристичких водича

Прес служба покрајинске владе

 Др Ненад Иванишевић, покрајински секретар за привреду и туризам и Ивана Ћурувија, председница Националне асоцијације туристичких водича Србије, том приликом су истакли сагласност да је Конвенција Светског удружења туристичких водича од стратешког значаја за дестинацијски и конференцијски туризам у Војводини, и да представља вид подстицаја за унапређење квалитета рада туристичких водича на територији АП Војводине са колегама из региона и света.

- Након корона вируса неопходно је да оживимо конгресни туризам као посебну грану туризма. У овом моменту манифестациони и конгресни туризам су нешто што се значајно развија, а у овој години ће у Војводини кроз манифестације боравити преко пола милиона људи- рекао је Иванишевић и нагласио да је циљ протокола управо подршка унапређењу туристичке понуде у Војводини, кроз едукацију и повезивање.

Конвенција Светског удружења туристичких водича планирана је за фебруар, 2026. године, у организацији Националне асоцијације туристичких водича Србије, уз подршку Покрајинског секретаријата за привреду и туризам и Светског удружења туристичких водича. Обухватаће промоцију и унапређење квалитета рада туристичких водича, усавршавање запослених у туристичкој индустрији на нивоу АП Војводине, али и Републике Србије.

Тим стручњака

- Са Националном асоцијацијом туристичких водича ћемо формирати тим у који ће бити укључени факултети, доносиоци одлука и креатори политика у нашој земљи како би тај догађај био успешно одржан на територији Војводине, што би било значајно за промоцију свих туристичких потенцијала- рекао је Иванишевић и истакао да би та Конвенција била адекватан увод у предстојећи „Expo“ у Београду 2027. године.

- Жеља нам је да Нови Сад буде место дешавања Конвенције што би било значајно за промоцију туризма Војводине и Новог Сада у целом свету- рекла је Ћурувија.

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
ДВА ПУТА СУ ПОКУШАЛИ ДА МЕ УБИЈУ Хитно се огласио се Илон Маск: Опасна времена су пред нама

"ДВА ПУТА СУ ПОКУШАЛИ ДА МЕ УБИЈУ" Хитно се огласио се Илон Маск: Опасна времена су пред нама

УТИЦАЈНИ амерички бизнисмен и милијардер Илон Муск, у светлу пуцњаве на митингу бившег америчког председника Доналда Трампа, рекао је на друштвеној мрежи Икс да су у протеклих осам месеци два пута покушали да га убију.

14. 07. 2024. у 03:26

Коментари (0)

БОЉИ ЈЕ ОД ЂОКОВИЋА, НАДАЛА И ФЕДЕРЕРА Медведев запрепастио све(т), ево ко је за њега испред велике тројке