ДЕСЕТОДНЕВНИ ОДМОР У ГРЧКОЈ: Деца из хранитељских породица отпутовала на летовање

И. М.

11. 07. 2023. у 16:33

Деца без родитељског старања са подручја Лесковца, која се налазе у хранитељским породицама, отпутовали су синоћ у Неа Каликратију. Они ће тамо провести десетодневни одмор уз подршку лесковачког Центра за социјални рад и надлежног министарства.

ДЕСЕТОДНЕВНИ ОДМОР У ГРЧКОЈ: Деца из хранитељских породица отпутовала на летовање

Фото: И.Митић

У хранитељским породицама у Лесковцу одраста око 120 малишана, која по закону имају право на летовање или одлазак на екскурзију. Летњи одмор ове године одабрало је 26 дечака и девојчица за које је тим стручњака Центра за социјални рад у Лесковцу организовао путовање, а за ову намену је издвојено укупно 2,3 милиона динара.

Овакву активност Центар спроводи пуних 16 година. То представља пример добре праксе за међусобно упознавање и дружење деце, а важно је и за хранитеље јер је прилика да размене искуства и савете.

Деци је обезбеђена лекарска и пратња спасиоца, а са њима путују и хранитељи који ће се одмарати о свом трошку.

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
„КАО ДА НИКАДА НИСУ ПОСТОЈАЛЕ“ Немачки новинар у репортажи за Билд о руским бомбама - Ово није могло да се замисли...

„КАО ДА НИКАДА НИСУ ПОСТОЈАЛЕ“ Немачки новинар у репортажи за "Билд" о руским бомбама - "Ово није могло да се замисли..."

НА ЗАПАДУ нису могли да верују да постоји тако масивна бомба као што је ФАБ-3000 коју су руске снаге недавно употребиле у Украјини, оцењује немачки новинар Јулијан Репке у репортажи за „Билд“.

22. 06. 2024. у 19:05

МОЖДА НИСАМ ЦЕЦА, АЛИ САМ У БРАКУ СА ФУДБАЛЕРОМ Карлеуша дала свој суд: Лука Јовић - тај вам је Обилић који вечерас убија Мурата!

"МОЖДА НИСАМ ЦЕЦА, АЛИ САМ У БРАКУ СА ФУДБАЛЕРОМ" Карлеуша дала свој суд: Лука Јовић - тај вам је Обилић који вечерас убија Мурата!

ПЕВАЧИЦА Јелена Карлеуша у свом стилу је пружила подршку нашој фудбалској репрезентацији која вечерас игра утакмицу са Данском.

25. 06. 2024. у 13:17

Коментари (0)

О ОВОМЕ СЕ НЕ ПРИЧА: Рођак Луке Модрића био мајор у Крајини - Јово сведочио у Хагу против Готовине (ФОТО)